Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Rusya'da BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi

Rusya'da BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 17:11:06

Rusya'da BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) İpekyolu projesiyle entegrasyonunun sağlanması konusunu görüştükleri bildirildi.

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da çalışmalarına başlayan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile görüştü.

Rusya ve Çin liderleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen görüşmede AEB ekonomik alanıyla İpekyolu projesinin entegrasyonu konusu ele alındı.

Putin ve Rahman görüşmesinde ise 15 Eylül'de Tacikistan'da yapılacak Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Zirvesi'ne hazırlık çalışmaları değerlendirildi. Putin, Mayıs 2015'te Tacikistan'da düzenlenen KGAÖ ortak tatbikatının organizasyonu için Rahman'a teşekkür etti.

Putin'in, bugün zirve kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmesi bekleniliyor.

Haber Ara