Dolar

32,2466

Euro

34,6697

Altın

2.403,66

Bist

10.247,75

Rus yolcu uçağının düşmesi

Rus yolcu uçağının düşmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 15:05:32

Rus yolcu uçağının düşmesi
Mısır Havacılık Bakanı Hüsam Kemal, Şarm eş-Şeyh'ten 29'u İngiltere şirketleri tarafından olmak üzere 74 sefer yapılacağını belirtti.

Kemal yaptığı yazılı açıklamada, Şarm eş-Şeyh'te tatilleri biten İngiliz turistleri ülkeden çıkarmak için yapılacak olan 74 seferin 29'u İngiliz şirketleri tarafından yapılacağını ifade etti. Açıklamada, İngiltere'nin dün 17 uçuşunu iptal ettiği de kaydedildi.

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, uçuşların yeniden başlatılması için çalışmaların devam ettiği vurgulanarak, "İlk önceliğimiz İngiliz vatandaşlarının Birleşik Krallık'a güvenli bir şekilde geri getirilmesi için tüm doğru önlemlerin yerinde olduğundan emin olmaktır. Havayollarıyla yapılan istişarelerin ardından hükümet, Şarm eş-Şeyh'den İngiltere'ye yapılan uçuşları yeniden başlatma kararı aldı" denilmişti.

İngiltere Başbakanlığı çarşamba akşamı, Mısır'da düşen Şarm eş-Şeyh - St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirmiş ve güvenlik nedeniyle Şarm eş-Şeyh'ten yapılan karşılıklı uçuşları askıya almıştı. Şarm eş-Şeyh'de şu anda bini yerleşik, yaklaşık 20 bin İngiliz turist bulunuyor.

Rus hava yolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Haber Ara