Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Töreni

TBMM Başkanı Kahraman:- 'Okulun ismi de fevkalede. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi. Anadolu'nun bağrından helal süt emmiş bir insan, geliyor bu okulda yatılı okuyor. Ve şimdi Türkiye'nin her tarafını cami, imaret, dini müessese, imam hatip ile donatıyor'- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:- 'Bu yıl 17 milyon 700 bin öğrencimizle 65 bin 153 okulda, 1 milyon 62 öğretmenimizle eğitim hiz

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 19:01:05

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Töreni
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Okulun ismi de fevkalede. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi. Anadolu'nun bağrından helal süt emmiş bir insan, geliyor bu okulda yatılı okuyor. Ve şimdi Türkiye'nin her tarafını cami, imaret, dini müessese, imam hatip ile donatıyor" dedi.

Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, güzel ve tarihi bir günde bir araya geldiklerini söyledi.

Bugünün kendileri için büyük bir bahtiyarlık ifade ettiğini anlatan Kahraman, "İçimizde eskiyi bilenler için bugün bambaşka bir mana ifade ediyor. Biraz evvel Milli Eğitim Bakanımız, Cumhurbaşkanımızdan bu asrın Selahhaddin Eyyubisi olarak bahsetti. İtalya'daki gazetelerde bu haberler çıktı. 'Bu asrın Selahaddin Eyyubisi son metro durağında indirildi 7 Haziran'da' demişti. Öyle bir insana sahibiz ki Allah ondan razı olsun. Şu kısa zamanda bir adamın neler yapacağını ortaya koydu. Şu tabloyu gördüğümde büyük iftihar duydum. Ne günlerden ne günlere geldik. Ya Rab sana şükürler olsun." diye konuştu.

Kahraman, 11 Ekim 1951'de 68 kişinin İlim Yayma Cemiyeti'ni kurduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Tam 6 gün sonra 17 Ekim 1951'de Samatya Etyemez'de 19 kişinin kayıt olduğu ilk imam hatip okulu açılıyor. 68 inanmış insan 1951'in şartlarında yola çıktılar. Onların ruhaniyeti şimdi burada. Ve imam hatip okulları 7 ilde açıldı. İlk mezunlar, 1954-1955 yıllarında 194 kişi ortaokuldan, 193 kişi de liseden mezun oldu. Bu rakamlar katlandı onbinler, yüzbinler oldu. Okulun ismi de fevkalede. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi. Anadolu'nun bağrından helal süt emmiş bir insan, geliyor bu okulda yatılı okuyor. Ve şimdi Türkiye'nin her tarafını cami, imaret, dini müessese, imam hatip ile donatıyor. Bu ne güzel nasip. Sayın Cumhurbaşkanı size şükranlarımızı sunuyorum."

- "Hakk'ın rızası da halkın rızasından geçmektedir"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise okulun inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İnsana saygının ölçüsünün, insana verilen emek ve hizmetle doğru orantılı olduğunu kaydeden Yılmaz, " Her eğitim-öğretim yılı yeni bir okul açılışı, milletçe el ele, gönül gönüle ülkemiz ve insanımız adına yeni umutlar yeşertiğimiz anlardır. Bu dönemin, bu anların milletçe daha çok kaynaşmamıza, ülkemizin refahına ve güçlenmesine vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bu okulun başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, çok sayıda devlet ve bilim adamı yetiştirdiğini hatırlatarak, bundan sonra da milletin değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, iki gününü birbirine denk kılmamak için yılmadan yorulmadan çalışan ve Türkiye'yi mazisinden çok daha parlak günlere taşıyacak gençlerin de bu okuldan çıkacağını dile getirdi.

Gençliğin Türkiye'nin umudu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Biz değerlerimizi gelecek nesillere taşıyacak olan gençlerimize güveniyoruz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in, Asım'ın Nesli olarak tanımladığı nesil bugün de ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu teminatın yerli yerinde olduğu ve geçerli olduğu, 15 Temmuz milli irade destanının yazıldığı gün apaçık gösterildi. Bu gençlik, hayatının hiçbir anında ona sahip çıkanların başını eğdirmedi, bundan sonra da eğdirmeyecek. Bu gençliğin özü ve sözü doğrudur." ifadelerini kullandı.

Bu gençliğe ve bu milete layık olabilmek, eğitimi ve kaliteyi arttırmak, fırsat eşitliğini ülkenin her tarafına yaymak için çalıştıklarını belirten Bakan Yılmaz, "Bu yıl 17 milyon 700 bin öğrencimizle 65 bin 153 okulda 1 milyon 62 öğretmenimizle eğitim hizmeti veriyoruz. Geleceğimiz bu günümüzden daha aydınlık olacaktır." dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de daha önce İstanbul İmam Hatip Okulu olarak bilinen bu okulun, Celalalletin Ökten'in öncülüğünde bir avuç yiğit, fedakar ve inanmış insanın samimi gayretleriyle somutlaştığı bir müessese olduğunu belirterek, "Allah kendilerinden razı olsun. Ahirete intikal edenlere Allah rahmet etsin. Bu güzel müessese günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bir fiziki mekana hem de geçmişine bir vefa misali özel ve estetik çizgilere sahip bir bina olarak inşa ve ihya edilerek maarifimize katılmıştır." diye konuştu.

Şahin, okulun inşaatında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aynı zamanda mezun olduğu okulun yenilenme çalışmasını üstlenen iş adamı Mesut Toprak da "Türk milli eğitiminin medarıiftiharı olan İstanbul İmam Hatip Okulu'nu tepeden tırnağa yeniden inşa ederek, şehrimize, ülkemize İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak tekrar kazandırmanın onurunu ve gururu yaşıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler kesti. Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tablo takdim edildi. İş adamı Mesut Toprak ise Erdoğan'a, hatıra albümü hediye etti.

-Törenden notlar

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gelişinde, öğrenciler ve vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte geldi. Tören boyunca öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı.

Okulun çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, üst araması yaptıktan sonra vatandaşları tören alanına aldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Partili milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı da katıldı.

- Okulda 24 derslik, 3 laboratuvar, kütüphane bulunuyor

Geçmişi 1951 yılına dayanan ve daha önce İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bilinen okul yenilenerek İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitime açıldı.

Astay İnşaat tarafından son inşaat teknikleri kullanılarak, yeni bir mimari anlayışla tepeden tırnağa yeniden inşa edilen okul, yeni hizmet binaları ve modern sınıflarıyla dikkati çekiyor.

Okulun mezunları arasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile çok sayıda siyasetçi ve bürokrat yer alıyor.

İnşaat sırasında, okul kompleksi içerisinde yer alan iki adet ahşap bina aslına uygun olarak yeniden yapıldı. İş süresince yaklaşık 400 personel çalıştı.13 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip lisede eğitim binasında, 24 derslik, 3 laboratuvar, kütüphane, 450 kişilik yemekhane, tam donanımlı mutfak ve kantinin yanı sıra 376 kişilik konferans salonu bulunuyor. Okulda, 400 kişilik büyük mescit, 500 metrekarelik iç avlu, revir, idari ofisler, rehberlik servisi ve 4 bin metrekarelik peyzaj alanı mevcut.

Okul bünyesinde 100 kişilik yurt, kantin, 100 kişilik bir yemekhane ile 100 kişilik mescit de yer alıyor.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin dış cephesi mekanik doğal taşlarla tasarlandı. Dış cephede Konya ve Denizli'den traverten, Antalya'dan limra taşları yer alıyor. İç cephesinde ise Bursa'dan bej rengi agora ve kahve gri tonu maron taşları tercih edildi. Peyzaj işleri için ise Bergama granit ile bazalt taşları kullanıldı.

Haber Ara