Dolar

32,2011

Euro

35,0158

Altın

2.517,09

Bist

10.739,57

Ramazanda ihtiyaç sahiplerine 'sıcak yemek'

Ramazanda ihtiyaç sahiplerine 'sıcak yemek'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 11:58:47

Ramazanda ihtiyaç sahiplerine 'sıcak yemek'
Şanlıurfa'da 23 yıl önce 5 hayırsever iş adamı tarafından kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ramazanda daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Yıllardır ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunan aşevi, günlük yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtarak, kentteki ihtiyaç sahiplerinin umut kapısı oldu.

Yemek malzemesi ve giysi yardımları hayırseverler tarafından karşılanan aşevinde, ihtiyaç sahipleri verilen karneyle sunulan imkanlardan yararlanıyor. Ramazanda daha çok kişiye ulaşmayı hedefleyen aşevi, hayırseverlerden daha çok destek bekliyor.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Müdürü Ahmet Naci Halhalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 23 yıldır ihtiyaç sahiplerinin umudu olduklarını söyledi. Bir kaç yıl önceye kadar yılın 8 ayı sıcak yemek dağıttıklarını belirten Halhalı, daha sonra bunu 12 aya çıkardıklarını ifade etti.

Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Halhalı, gün geçtikçe bu sayının arttığını vurguladı.

Ramazanda daha çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Halhalı, şunları kaydetti:

"Hizmetlerimizi hayırseverlerin yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Ramazanın gelmesiyle ihtiyaçlarımız arttı. Kuru gıdaya, pirinç, nohut, fasulye, şekere ve ete ihtiyacımız var. Hayırseverlerimiz bugüne kadar bizi yalnız bırakmadı. Ne zaman sıkışsak yardımımıza koştular. Bu ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. Sesimizi duyanlar eminim yine yardıma koşacaklar."

Yıllardır aşevinin hizmetlerinden yararlanan Zübeyde Can da yıllar önce eşini kaybettiğini belirterek, çocuklarıyla aşevinin desteğiyle hayata tutunduklarını ifade etti.

Can, verdikleri destekten dolayı aşevi yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Haber Ara