Dolar

32,2656

Euro

34,7368

Altın

2.405,98

Bist

10.298,17

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 13:24:48

Ramazan Bayramı
Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazoviç, "Birbirimizi affetmeliyiz. Çünkü bu, insanlar ve halklar arasındaki bağları güçlendirir" dedi.

Kavazoviç, Ramazan Bayramı öncesinde düzenlendiği geleneksel basın toplantısında, akşam namazının ardından ramazan ayının sona ereceğini, ardından "Müslüman geleneğindeki en mutlu gün" olan Ramazan Bayramı'nın geleceğini söyledi.

Namaz kılarak, oruç tutarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, zekat vererek ve Allah'tan rahmet dileyerek geçen bir ayın ardından mübarek bayram günlerinin geldiğini kaydeden Kavazoviç, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya ve diasporadaki tüm Müslümanlara huzurlu ve bereketli Ramazan Bayramı diledi.

Kavazoviç mesajında, bu yıl 8 binden fazla Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa'daki soykırımın 20. yılı olduğuna işaret ederek, İslam Birliği olarak aldıkları Srebrenitsa kararıyla soykırımın unutulmamasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Müslümanlara her zaman hakikatin savunuculuğunu yapmaları, zararlı olan kavga ve çekişmelerden uzak durmaları çağrısında bulunan Kavazoviç, "Birbirimizi affetmeliyiz. Çünkü bu, insanlar ve halklar arasındaki bağları güçlendirir" ifadesini kullandı.

Haber Ara