Dolar

32,2820

Euro

34,9656

Altın

2.446,63

Bist

10.173,42

Putin ve Obama'nın telefonla görüşmesi

Putin ve Obama'nın telefonla görüşmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 14:03:34

Putin ve Obama'nın telefonla görüşmesi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Dimitri Peskov, Putin ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama arasında dün yapılan telefon görüşmesini değerlendirdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki liderin verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. Kremlin yetkilisi, Obama'nın girişiminin sorunları gidermediğini fakat tarafların sorunları diyalog yoluyla çözmekte istekli olduklarını gösterdiğini kaydetti.

Liderlerin Suriye konusunu da görüştüklerini bildiren Peskov, her iki tarafında da çözümün gerekliliği konusunda aynı düşünceleri paylaştıkları fakat çözümün şeklinde farklı düşündüklerini belirtti. Görüşme sırasında ABD'nin füze savunma sistemlerini genişletme konusundan bahsin geçmediğini bildiren Peskov, liderlerin başbaşa görüşmesinin de şimdilik gündemde olmadığını söyledi.

Dün, Beyaz Saray'dan gelen talep üzerine Obama ve Putin telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmede, İran'la nükleer müzakerelerde önceki gün varılan anlaşma ile diğer konular konuşulmuştu.

Haber Ara