Dolar

32,2182

Euro

35,0094

Altın

2.513,50

Bist

10.739,57

Putin'in 'Rus ordusunun Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği'

Putin'in 'Rus ordusunun Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği' iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 03:01:46

Putin'in 'Rus ordusunun Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği'
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "DAEŞ'e karşı Özgür Suriye Ordusu'na destek verdikleri" iddiasına ilişkin, "Rusya'nın (Suriye'deki) hamlesi Özgür Suriye Ordusu'nu bombalamakla başladı. Şimdi ise 'Özgür Suriye Ordusu'nu desteklediklerini' iddia ediyorlar. Bundan memnun oluruz ama yapmaları gereken Esed rejimini güçlendirmeyi, rejime muhalif olanları bombalamayı bırakmak olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Washington'da bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Fallon, Putin'in "Özgür Suriye Ordusu'nu DAEŞ ile mücadelede destekledikleri" iddiasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Rusya'nın (Suriye'deki) hamlesi Özgür Suriye Ordusu'nu bombalamakla başladı. Şimdi ise Özgür Suriye Ordusu'nu desteklediklerini iddia ediyorlar. Bundan memnun oluruz ama yapmaları gereken Esed rejimini güçlendirmeyi, rejime muhalif olanları bombalamayı, masum köylerin ve grupların üzerine güdümsüz bombalar atmayı bırakmak olmalı."

Rusya'nın rejim üzerinde etkisi bulunduğunu hatırlatan Fallon, bu ülkeye "Suriye'de çoğulcu bir hükümet ve Esed'in bulunmadığı bir gelecek oluşturulması için yürütülen siyasi süreç çabalarının arkasında durma" çağrısında bulundu.

-Carter: "DAEŞ dünyanın başka yerlerine de bulaşıyor"

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise "DAEŞ tümörünün metastaz yaptığı ve Libya'ya sıçradığı" değerlendirmesi anımsatılarak "DAEŞ liderleri Libya'ya çekilebilir mi" sorusu üzerine, söz konusu terör örgütünün Suriye ve Irak içinde yok edilmekte olduğunu belirtti.

DAEŞ'in başka bir yere çekilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Carter, "Ne Libya'ya ne de bulaşmakta olduğu başka bir yere. Görüldüğü her yerde DAEŞ ile savaşacağız. DAEŞ doğum yeri olan Suriye ve Irak'ta yok edilmeli ancak şu anda dünyanın başka yerlerine de bulaşıyor. Onlarla her yerde çarpışacağız" ifadesini kullandı.

Haber Ara