Dolar

32,5158

Euro

34,8476

Altın

2.442,03

Bist

9.915,62

Porselen fabrikasi iscilerinden eylem

Porselen fabrikasi iscilerinden eylem

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 22:03:41

Porselen fabrikasi iscilerinden eylem
Bilecik'te faaliyet gösteren porselen fabrikasında çalışan Türkiye Çimse-İş Sendikasına bağlı işçiler, toplu iş sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle fabrika önünde eylem yaptı.

Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, yaptığı açıklamada, sendika ile işveren arasında 1 Ocak 2014 -31 Aralık 2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandığını belirterek işverenin sendika ile 3 defa görüşme talebinde bulunduğunu ancak görüşmelerin sonucunda işverenin daha önceden kabul edilmiş oranın verilemeyeceğini kendilerine aktardığını söyledi.

Nazlım, sendika olarak mevcut sözleşmeye mutabık kalınmasını istediklerini dile getirdiklerini ve zammın 31 Aralık 2015 ücretlerine uygulanması gerektiğini söylediklerini aktardı. İşveren tarafının bir protokol hazırladığını, kendi vermek istediği oranlara göre düzenleme yaparak sendikaya sunduğunu bildiren Nazlım, 'Sendikamız, bu teklifi elinin tersiyle itmiş, işçilerin hakkında geriye gidecek her türlü pazarlığı reddetmiştir' dedi.

Sendikanın her zaman emeğin yanında olduğunu ifade eden Nazlım, şöyle devam etti:

'Biz, Türkiye Çimse-İş Sendikası olarak sermaye düşmanlığı yapmak, üretimi durdurmak ve işverenlerimize zarar vermek gayesinde değiliz, hiçbir zaman da o gayede olmadık. Biz, çalışmanın, üretmenin ve kazandırmadın derdindeyiz. Bunu yaparken de emeğimizin ve alın terimizin karşılığını almak istiyoruz. Bizler, her zaman gemiyi birlikte yürütme tarafındayız. Amacımız, bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Hak ettiğimiz ücretin karşılığını almak istiyoruz. Sadaka değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz."

Haber Ara