Dolar

32,1791

Euro

35,1311

Altın

2.476,20

Bist

10.158,63

Philips, uluslararası iş birliğine tam gaz devam ediyor

Philips, uluslararası iş birliğine tam gaz devam ediyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 13:06:03

Philips, uluslararası iş birliğine tam gaz devam ediyor
Aydınlatmada dünya lideri Philips, küresel ölçekteki iş birliklerine "tam gaz" devam ediyor.

Philips, aydınlatma teknolojilerinin geleceğini nasıl şekillendirdiği ve daha önce sadece bilimkurgu olarak adlandırabilecek şeylerin gerçeğe nasıl dönüştüğünü masaya yatırmak üzere Eindhoven'daki İleri Teknoloji Kampüsü'nde "İnovasyon ve Teknoloji Günü" düzenledi.

Etkinlikte, Philips'in yeni iş birlikleri de duyuruldu.

İşbirliklerine ilişkin verilen bilgilere göre, Philips ile SAP SE, Philips bağlantılı sokak aydınlatmalarının topladığı bilgileri diğer sensörlerden gelen verilerle tek ve entegre bir kent panelinde bir araya getirmek üzere iş birliği yaptı.

Kentlerin değerli bilgilerinin toplanmasını sağlayacak proje, SAP HANA platformunu temel alan gerçek zamanlı durumsal farkındalıkla Philips CityTouch sokak aydınlatması yönetim sistemini bir araya getiriyor. Böylece planlamacılar, sokak aydınlatması, park ve trafik kontrolleri gibi veriler üzerinde 360 derece görüşe sahip olarak daha iyi plan yapabilecek ve maliyetleri daha etkin yönetebilecek.

Philips, anlaşmanın başladığı Buenos Aires'te 91 bin sokak lambasını SAP HANA platformuyla doğrudan arayüzlü CityTouch sistemi tarafından kontrol edilen LED'lerle yeniliyor.

Buenos Aires'te hali hazırda sokak lambaları, parklar, otobüs durakları, bina ve köprüler dahil olmak üzere 700 binden fazla nokta yönetilebiliyor. Gerçek zamanlı sensör verilerini analiz ederek rögarları izleyip yoğun yağmurlardan dolayı oluşan riskleri azaltabiliyor.

- "Sokak lambaları uzaktan yönetilebiliyor"

Philips'in CityTouch isimli uzaktan yönetim sistemiyle her bir sokak lambasının uzaktan yönetimi mümkün. Bu sayede enerji tüketim ve bakım maliyetlerini büyük ölçüde düşüyor. İşletme verimliliğini bu sayede yükselten Buenos Aires, yüzde 50'nin üzerinde enerji tasarrufu sağladı ve 13 milyon kişinin güvenliğini ve yaşam kalitesini artırmayı başardı.

Philips Strateji ve Pazarlama Yöneticisi Bill Bien, etkinlikte yaptığı konuşmada "Dünyadaki sokak aydınlatmalarının yüzde 1'den daha azının bağlantılı olduğu düşünülürse, diğer kentlerin de Buenos Aires'i takip etmeleri ve dünyada Philips'in 'CityTouch' sistemini kullanan diğer 30 ülkeye katılmaları için harika bir fırsata sahibiz" dedi.

SAP ile dünya kentlerini hızla akıllı kentlere dönüştürebileceklerini, kentsel büyüme ve nüfus artışı kaynaklı ihtiyaçları karşılamaya yardımcı olabileceklerini aktaran Bien, "Böylece ışığın faydalarının aydınlatmadan ibaret olmadığını göreceğiz" diye konuştu.

- Cisco ile 1 milyar avro değerindeki pazar için iş birliği

Philips, Cisco ile 1 milyar avro değerindeki ofis aydınlatma pazarı için stratejik iş birliği oluşturdu. Stratejik işbirliği kapsamında modern ofislerde "nesnelerin interneti"nin sağladığı olanaklar kullanılarak enerji tasarrufuna yeni açılımlar yapılacak, verimlilik ve çalışan üretkenliği artırılacak. İş birliği, Philips'in LED tabanlı bağlantılı aydınlatma sistemini Cisco'nun BT ağıyla birleştirerek 1 milyar avro değerinde olduğu öngörülen küresel ofis pazarına hitap edecek.

Tesis müdürleri, bina sahipleri ve ofis çalışanları, iş birliği sayesinde ofislerinde nesnelerin interaktifin sunduğu faydalardan yararlanma imkanı bulacak. Philips'in bağlantılı aydınlatma sistemi, enerji verimliliğini artıracak, kullanıcı konforunu ve ofis ortamını iyileştirmek üzere veri sağlayacak. Ofis çalışanları aydınlatmayı akıllı telefonlarıyla istedikleri şekilde ayarlayabilecek.

Cisco, Philips ile nesnelerin internetinin faydalarını ofislere taşımak için nasıl birlikte çalışacağını ortaya koymak üzere, Toronto/Kanada'da bulunan genel merkezine son teknoloji harikası bir Philips bağlantılı aydınlatma sistemi kuruyor.

Philips Strateji ve Pazarlama Yöneticisi Bien, işbirliğinin, dünyanın her yerindeki ofis ve ticari binalarda nesnelerin internetine hayat vermek üzere aydınlatma ve bağlanabilirlik alanlarında dünyanın en büyük ve en güvenilir iki markasını bir araya getirdiğini söyledi.

Philips, bir internet platformu olarak akıllı telefon alanında hizmetlerini sunan Xiaomi ile birlikte, bir şeyler okurken ya da çalışırken optimum göz konforu sunmak üzere tasarladıkları "Philips EyeCare" bağlantılı masa lambasının lansmanını da gerçekleştirdi.

Xiaomi'nin akıllı telefonu aracılığıyla "ışık sinyallerini" toplayan Philips EyeCare bağlantılı masa lambası, Philips'in bağlantılı aydınlatma sistemiyle otomatik olarak yüksek kalite ayarlarını seçme yetisine sahip. Böylelikle, çalışırken, gözlerin en doğru ışıklandırma altında olmasını garanti altına alıyor.Farklı ışık yoğunlukları gerektiren farklı çalışma ortamlarını düşünerek Philips EyeCare bağlantılı masa lambası, farklı düzeylerde aydınlatma sağlamak için kişiselleştirilmiş ayarlar yapılmasına olanak tanıyor.

Bir ışık sensörü ve akıllı telefon kamerası aracılığıyla ışık sinyallerini toplayan ve işleyen masa lambası, patentli bir ışık kalibrasyon algoritması kullanarak, okuma yapıldığında ya da çalışıldığında maksimum göz konforu sunmak için ışığı en uygun hale getirebiliyor. Tek yapılması gereken, Xiaomi akıllı ev uygulamasını kullanılarak sadece tek tıkla masa lambasını bu uygulamaya bağlamak.

Philips EyeCare bağlantılı masa lambası kamaşmayı azaltıyor ve Xiaomi akıllı ev uygulaması sayesinde kullanıcılar, ihtiyaç duydukları doğru aydınlatma düzeyini kendileri belirleyerek gereksiz göz yorgunluğunu engelleyebiliyor.Philips EyeCare bağlantılı masa lambası, diğer Xiaomi akıllı ev cihazlarıyla da bulut aracılığıyla bağlantı kurarak hepsiyle sorunsuzca etkileşime geçebilmeye olanak tanıyor. Ürün, Xiaomi'nin online perakende satış platformu Mi Store üzerinden Ocak 2016'dan itibariyle kullanıcıların erişimine sunulacak.

Philips Aydınlatma İnovasyon Birim Başkanı Olivia Qiu, dünyanın ilk 5 akıllı telefon üreticisinden biri olan Xiaomi ile yaptıkları bu heyecan verici yeniliğin insanların hayatları üzerinde gerçek bir etki yaratacağını belirterek, her ülke için özel olarak geliştirilmiş inovasyonlar sunmanın yolunun uzmanlık ve yeteneği buluşturmaktan geçtiğini söyledi.

Etkinlikte, Philips'in, Bosch'un "Hue Dostları" ortaklarından birisi olacağını açıklandı. İş birliği kapsamında, Philips Hue aydınlatma sistemi, evdeki ısıtma sistemine kusursuz bir şekilde bağlanarak konforu artıracak ve evinden uzakta da olsa kişinin içi rahat olacak.Bağlantılı aydınlatma ve ısıtma sistemleri bu ortaklıkla tek bir sistem haline gelecek ve evle etkileşime geçecek yeni yollar sunacak.

Bu kapsamda, evin sıcaklığı yükselirken Philips Hue ışıkları kısarak daha konforlu bir ortam oluşturacak. Normalden daha uzun bir süre evden uzaktayken, "Bosch Smart Home" sistemi bunu fark edecek ve hırsızları caydırmak için ışıkları evde biri varmış gibi yakacak.

Philips Aydınlatma Bağlantılı Ev Sistemleri Yöneticisi Sridhar Kumaraswamy, "Bosch ile ortaklığımız, aydınlatma deneyimini iyileştirerek ve ışığın ötesinde değer yaratmaya katkıda bulunarak Nesnelerin İnterneti sözümüzü nasıl tuttuğumuzun bir örneğidir" dedi.

Bosch Smart Home Yöneticisi Dr. Peter Schnaebele ise iş birliklerinin altında "Philips Hue'nun kapsamlı ürün ekosistemi ve ambiyans aydınlatma alanındaki güçlü varlığı"nın yattığını belirtti.

Haber Ara