Dolar

32,2695

Euro

34,7782

Altın

2.411,00

Bist

10.267,09

Peşmerge'nin geniş çaplı Sincar operasyonu

Peşmerge'nin geniş çaplı Sincar operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 23:26:39

Peşmerge'nin geniş çaplı Sincar operasyonu
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sincar'ın kurtarılması için başlatılan operasyonun yüzde 75'lik bölümünün "başarıyla" neticelendiği belirtilerek, Peşmerge güçlerinin 150 kilometrekarelik alanı DAEŞ'ten temizlediği bildirildi.

Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar'ın kurtarılması için bu sabah başlatılan operasyonun, bizzat Başkomutan Mesut Barzani komutasında yapıldığı ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteğiyle kuzey, doğu ve batı olmak üzere 3 ayrı koldan başlatıldığı ifade edilerek, hedeflerinin yüzde 75'nin başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

DAEŞ tarafından önceden yerleştirilen patlayıcıların imha edilmesi nedeniyle ilerlemenin yavaş olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şengal'in DAEŞ'ten kurtarılması için başlatılan operasyonda 150 kilometre Kürdistan toprağı teröristlerden temizlenmiştir. Peşmerge, ilerleyişini sürdürüyor. Bomba imha ekiplerimiz önceden yerleştirilmiş patlayıcıları imha etmekle meşgul. Bu nedenle ilerleme yavaş oluyor. Terör örgütü DAEŞ, bu operasyonda ağır darbeler almış ve arkasında 100 ceset bırakıp kaçmıştır. Örgüte ait onlarca askeri araç imha edilmiştir. Bu büyük zafer nedeniyle Yezidi kardeşlerimiz ve bacılarımızla şehit ailelerini tebrik ediyoruz."

Haber Ara