Dolar

32,2095

Euro

34,7978

Altın

2.429,70

Bist

10.161,92

Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 17:52:15

Paris'teki terör saldırıları
Filipinler'de hükümetle barış anlaşması imzalayan ve kısa süre önce silah bırakan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC), Fransa'nın başkenti Paris'te cuma gecesi düzenlenen ve 132 kişinin ölümüne, 349 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıları kınadı.

MİKC'den yapılan açıklamada "Saldırılardan derin üzüntü duymaktayız. Bu tür saldırılar, kabul edilemez. Bu terör saldırısı, barıştan yana olan insanlığa karşı işlenmiştir. Saldırıda yaşamını yitirenler ve ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ülkenin güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu Mindanao Özerk Bölge (ARMM) Valisi Mujiv Hataman da sağduyu çağrısında bulundu.

Hataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların barış yanlısı olduğunu belirterek, "Paris'teki saldırıları düzenleyenleri, Müslüman olarak değerlendirmek yanlış olur. Bu hain saldırılar, kabul edilemez. Olayın mağdurları için adalet talebimiz, kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Filipinler'in güneyindeki Müslüman direniş hareketi MİKC ve hükümet, 27 Mart 2014'te Mindanao bölgesine kalıcı ve sürdürülebilir barış getirilmesini öngören Bangsamoro Barış Anlaşması'nı imzalamıştı. MİKC, 16 Haziran'da da silah bırakmıştı. Maguindanao bölgesinde düzenlenen silah bırakma törenine Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino ve MİKC lideri Hacı Murat İbrahim katılmıştı. Türkiye de sürece dahil olmuş, silahlar Türk Büyükelçi Haydar Berk başkanlığındaki bağımsız kurula teslim edilmişti.

Haber Ara