Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Paris'teki saldırılara tepki

Paris'teki saldırılara tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 21:22:29

Paris'teki saldırılara tepki
Fransa'daki saldırıların ardından Sırbistan ve Kosava'da ulusal yas ilan etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, Fransa'nın başkenti Paris'te cuma akşamı meydana gelen terör saldırılarına yönelik Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ye taziye mektubu gönderdi.

Tomislav Nicolic'in, Hollande'ye gönderdiği taziye mektubunda, dün akşam Fransa'da yaşananların aynı anda Sırbistan'da yaşandığını ifade ederek, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Sırbistan, Fransa'nın yanındadır ve yardımcı olmaya hazırdır" diyerek, olayda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ile tüm Fransa halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Nikolic ayrıca, "Anlam verilmeyen bir şekilde hızla yaygınlaşan bu terör lanetine karşı birlik içerisinde hareket etmeliyiz" dedi.

Bu arada, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in isteği üzerine, Fransa ile eş zamanlı olarak 14 ve 16 Kasım tarihleri arasında ulusal yas ilan edilerek, Sırbistan hükümeti tarafından ilgili devlet kurum ve kuruluşlarda bayrakların yarıya indirilmesi kararı alındı.

Vucic sabah yaptığı açıklamada da, "Paris'teki saldırılar hepimize ve modern medeniyetin temellerine yapılan saldırıdır. İnanıyorum ki, Fransız devletinin güçlü liderleri bu kötülüğü aşacaktır" demişti.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Grabar Kitarovic de, terör saldırılarını kınadı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ye gönderdiği taziye mesajında, tüm Fransa halkına başsağlığı dileklerinde bulunarak, "Dün akşam aldığım haberler beni son derece sarstı. Yaşananlar bizleri kararsızlığa değil aksine barış ve demokrasi mücadelemizde birliğe götürecektir" ifadelerine yer verdi.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jajhaga da Fransa ile eş zamanlı olarak, ülkede ulusal yas ilan etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kosova'da bulunan tüm devlet kurum ve kuruluşlarında yarın bayrakların yarıya indirileceği duyuruldu.

Jahjaga dün akşam resmi sosyal medya hesabı üzerinden, "Fransa'nın acısını paylaşıyoruz ve terörle mücadelesinde her zaman yanındayız" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara