Dolar

32,2632

Euro

35,0720

Altın

2.528,46

Bist

10.643,58

Paris'te terör saldırıları

Paris'te terör saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 15:04:18

Paris'te terör saldırıları
" Paris Emniyeti, en az 128 kişinin öldürüldüğü saldırılar ile ilgili görgü tanıklarına ifade vermeleri yolunda çağrı yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, dünkü saldırılarla ilgili başlatılan soruşturmalara yardımcı olacak bilgilere ulaşılması için görgü tanıkları ifade vermeye davet edildi.

Görgü tanıklarının 'www.securite.interieur.gouv.fr.' sitesine başvurarak veya ücretsiz '197' telefon hattını arayarak soruşturmaya yardımcı olabilecekleri bildirildi. Saldırıda ölen veya yaralananlar hakkında bilgi almak isteyenler ise '0800 40 60 05' hattını arayabilecek.

Bu arada polis, saldırıların sorumlusu olduğu tahmin edilen 8 teröristin DNA testlerinin sürdüğünü açıkladı.

Valilik ise yayınladığı genelge ile Paris ve bölgesinde kamuya ait bütün yerlerde gösterileri yasakladığını duyurdu. Genelgede, güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamındaki çalışmaları kolaylaştırmak için bu kararın alındığı bildirildi.

- Uçuşlarda rötar var

Bu arada başkentin iki havaalanındaki uçuşlarda da uzun rötarlar yaşanıyor. Havaalanlarında gecikmeler yüzünden aşırı doluluk yaşanırken, yolcular sıkıntılı anlar yaşıyor.

Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy ile telefonda görüştü. Sarkozy, Hollande'a hükümetin terörle mücadelede aldığı bütün önlemleri desteklediklerini bildirdi. Sarkozy ve Hollande pazar günü bir araya gelecek.

Öte yandan Hollande, pazartesi günü meclis ve senato üyelerini bir araya getiren parlamentoyu Versay Şatosu'ndaki tarihi binasında toplama kararı aldı.

Paris'i kana bulayan saldırılarda en az 128 kişi hayatını kaybederken, 99'u ağır yaklaşık 250 kişi yaralandı.

Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 8 terörist öldü. Bunlardan yedisinin üzerlerindeki bombayı infilak ettirerek öldükleri belirlendi.

Haber Ara