Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Paris İklim Zirvesi'nin ardından

Paris İklim Zirvesi'nin ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 15:24:23

Paris İklim Zirvesi'nin ardından
Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, iklim değişikliğini önlemek ve küresel ısınmayı azaltmak için hazırlanan ve 195 ülkenin oy birliğiyle kabul ettiği Paris Anlaşması'nın memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirterek, "Anlaşma, toplumları her alanda önemli boyutta etkileyecek" ifadesini kullandı.

Frei yaptığı yazılı açıklamada, anlaşmadan sonraki en önemli görevin, sözlü kararları hem ulusal hem de yerel seviyelerde ölçülebilen eylem adımlarına dönüştürmek olduğunu belirtti. Frei, "Paris Anlaşması memnuniyet verici ve toplumları her alanda önemli boyutta etkileyecek. Enerji sektöründe ise dönüşüme yoğunlaşılması ve uzun zamandır güdülen amaçların gerçekleşmesi için istikrarlı politikaların ve belirgin karbon fiyatlandırmalarının çok hızlı bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Frei, bütün çözümlerin güvenli, adil ve çevreye uygun enerji sistemlerini karşılayabilme şartlarını yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, sürdürebilir enerjinin geleceği için inovasyonun kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Açıklamada, 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'nde ana konulardan birinin "Enerji sürdürülebilirliği" olduğu da belirtilerek, bunun Paris'te düzenlenen kritik İklim Değişikliği Zirvesi (COP21) sonrası gerçekleşecek ilk küresel enerji toplantısı olacağı vurgulandı.

Haber Ara