Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Papa Francis'in ABD ziyareti

Papa Francis'in ABD ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 23:28:05

Papa Francis'in ABD ziyareti
Temsilciler Meclisi Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, ABD gizli servisinin, Papa Francis'in 24 Eylül'de ABD'ye yapacağı ziyareti sırasında ortaya çıkabilecek bir tehdit unsurunu tespit ettiğini bildirdi.

ABC televizyonuna konuşan McCaul, ABD gizli servis yetkililerinin kendisini Papa'nın ziyareti konusunda bilgilendirdiğini ve Papa'ya karşı bir tehdit unsurunun belirlediklerini aktardı.

Söz konusu istihbaratın detaylarını vermeyen McCaul, Papa Francis'in oldukça duygusal biri olduğunu, insanlarla bir arada olmayı sevdiğini, bunun da büyük güvenlik riskini beraberinde getirdiğini vurguladı.

Teksas temsilcilerinden McCaul, "ABD ziyareti sırasında Papa'ya karşı olabilecek her türlü tehdidi yakından takip ediyoruz. Şimdiye kadar bir tehdit unsurunu tespit etmiş bulunmaktayız. Onu ABD ziyareti süresince korumak için çok dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gelecek Papa'nın, Washington DC ve Philedelphia eyaletini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu ziyaret, Papa'nın Katoliklerin ruhani liderliğine geçmesinden bu yana ABD'ye yapacağı ilk ziyaret olması nedeniyle ABD yönetimi ve kamuoyu açısından büyük önem taşıyor.

Haber Ara