Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Pakistan'daki Şiilere yönelik saldırılar

Pakistan'daki Şiilere yönelik saldırılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 12:49:25

Pakistan'daki Şiilere yönelik saldırılar
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Pakistan'da meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

BM Genel sekterliği sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ban Ki-Mun'un Pakistan'da Kerbela matemi törenlerinde gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadığı bildirildi.

Açıklamada, ülkenin Belucistan ve Sind Eyaleti'ndeki saldırılarda 40'a yakın kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, "Genel Sekreter, Sind Eyaleti'nin Jacobabad bölgesinde ve Belucistan Eyaleti'nde Aşure matemleri sırasında gerçekleşen saldırıları kınamaktadır. Genel Sekreter, hiç bir şeyin terörizmi meşrulaştırmayacağını dile getirerek Pakistan hükümetine gerekli tüm önlemleri alması ve azınlıkların haklarını korunması çağrısında bulunmaktadır" denildi.

Pakistan'ın güneyindeki Sin Eyaleti'nin Jacobabad bölgesinde dün Kerbala matemi törenine katılan kalabalığın arasına karışan bir saldırgan intihar saldırısı düzenlemiş olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Yine geçtiğimiz günlerde Belucistan eyaletindeki bir Şii camisine düzenlenen saldırıda 10 kişi ölürken, aynı eyaletin başkenti Kuetta kentinde yolcu otobüsüne konan zaman ayarlı bombanın patlatılması sonucu da 11 kişi yaşamını yitirmişti.

Mezhepsel çatışmaların zaman zaman şiddetini arttırdığı Pakistan'da Muharrem ayının başlaması ile birlikte güvenlik önlemleri had safhaya çıkarılırken yine de kimi bölgelerde matem törenlerine katılan Şii Müslümanlara karşı yapılan saldırıların önüne geçilemiyor.

Özellikle ülkenin güneybatısındaki Belucistan Eyaleti'nde son yıllarda gerçekleştirilen saldırılarda iki bine yakın Şii'nin hayatını kaybettiği biliniyor.

Haber Ara