Dolar

32,2557

Euro

35,0615

Altın

2.469,55

Bist

10.319,96

Pakistan'daki saldırı

Pakistan'daki saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 11:43:32

Pakistan'daki saldırı
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik-Dış Politika Danışmanı ve Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, "Peşaver saldırısına ilişkin tüm deliller Afganistan ile paylaşılacak" dedi.

Aziz, katıldığı bir televizyon programında, geçen hafta Peşaver kentinde 29 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan, Badhaber askeri yerleşkesine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hiçbir ülkenin, bir başka ülkenin topraklarının kendisine karşı kullanılmasını istemeyeceğini ifade eden Aziz, Ordu Sözcüsü Tümgeneral Selim Bajva'nın, saldırının Afganistan'da planlandığına dair iddiasını hatırlattı.

Aziz, bu iddiaya dair delillerin Afgan yetkililer ile paylaşılacağını ifade ederek, "Tabii ki bu durum Afgan Hükümeti ile ilişkilendirilemez, ancak Pakistan Talibanı'na mensup kişiler saldırılar öncesinde Afgan topraklarını kullanmaktadır. Buna dair elimizde olan kanıtları Afgan Hükümeti ile paylaşacağız. Teröre karşı tepkimizi koordineli vermeliyiz" diye konuştu.

Pakistan ve Afganistan'ın terörist eylemlere karşı topraklarının kullandırılmaması noktasındaki gayretlerinin karşılıklı devam ettiğini vurgulayan Aziz, "Afganistan, geçen aralık ayında Peşaver'deki okul saldırısının ardından teröristlerin topraklarını kullanmaması için efektif bir tepki vermişti. Aynı dayanışma hareketini kanıtların kendileri ile paylaşılmasının ardından yeniden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınlarındaki Peşaver kentinde geçen cuma günü terör örgütü Pakistan Talibanı militanları tarafından Badhaber askeri yerleşkesine gerçekleştirilen saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmiş, 13 terörist öldürülmüştü.

Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Selim Bajva, saldırının ardından düzenlendiği basın toplantısında, saldırının Afganistan'da planlanıp, kontrol edildiğini iddia etmişti. Afganistan Devlet Başkanlığı Sözcü Yardımcısı Seyid Zafer Haşimi ise yazılı açıklamasında bu iddianın temelsiz ve asılsız olduğunu belirtmişti.

Haber Ara