Dolar

32,4140

Euro

34,8244

Altın

2.441,75

Bist

10.082,77

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Dış Politika Danışmanı Azi

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Dış Politika Danışmanı Aziz:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-27 15:38:06

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Dış Politika Danışmanı Azi
Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Dış Politika Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, "Afgan barış sürecini kolaylaştırmaya hazırız" dediği bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Başbakanının Ulusal Güvenlik Dış Politika Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin katılımı ile BM 70. Genel Kurul görüşmeleri çerçevesinde New York'ta "Afganistan'ın Barışçıl Yeniden İnşası ve Bölgesel İşbirliği" toplantısı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Aziz'in toplantıda yaptığı konuşmada, mevkidaşlarına Afgan halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını güçlü bir şekilde bir kez daha vurgulayarak, barış ve refahın Afganistan'ın kendi güvenliğinin olduğu kadar bölge için de önem taşıdığını söylediği ifade edildi.

Aziz'in konuşmasında, kesintiye uğrayan Afgan barış görüşmeleri toplantılarının yakın zamanda yeniden başlamasını umut ettiği belirtilerek, "Görüşmelerin devam etmesi Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması için ön koşuldur. Afgan hükümeti talep ettiği takdirde Pakistan, Afgan barış sürecini kolaylaştırmaya hazırdır. Pakistan, Afgan Talibanı'nı barış görüşmelerinin bir parçası olması için ikna etme gayretlerinde bulunmuştu. Afgan hükümeti ve Taliban güçleri ülkelerine barış ve istikrarın gelmesi için cesurca bir araya gelerek yolu yarılamışlardır" dediği kaydedildi.

Haber Ara