Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 16:53:42

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası
Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine ilişkin, "Her 3 sanık da ömürleri boyunca cezaevinde kalacaklar ve özel hücrede, özel infaza tabi tutulacaklar" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonunda, sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken, arkadaşı Fatih Gökçe'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Kararın uygulanması hakkında bilgi veren Sevim Küçük, "Her 3 sanık da ömürleri boyunca cezaevinde kalacaklar ve özel hücrede, özel infaza tabi tutulacaklar. Bunun anlamı budur. Herhangi bir genel af durumunu ayrı tutuyoruz ama biz onu beklemiyoruz" diye konuştu.

Kararın Yargıtay tarafından da onanacağına inandıklarını söyleyen ve emsal olmasını dileyen Küçük, "Ailesi kızlarının nasıl öldürüldüğünü halen bilmiyor. Nasıl eziyet çektiğini, acı çektiğini bilmiyorlar. Kızları çok genç yaşta katledildi. Çok ağır, kahredici bir durum ama en azından Özgecan ve katledilen diğer kadınlar daha rahat uyuyacaklardır. Emsal bir karar çıktı. İndirim de uygulanmaması çok önemli. Diğer benzer dosyalar için emsal olması ve erkekler için caydırıcı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Amca Yaşasın Aslan ise kararın kamuoyunun vicdanını rahatlattığını, ancak kendi vicdanının rahat olmadığını vurgulayarak, "Hiçbir ceza bizi mutlu edemez. Bu tür canilerin, sapık ruhlu insanların bu tür kararlarla daha çok korkmalarına, madem tedavi olmuyorlar, baskılanmalarına sebep olacak. Bu anlamda işe yarayacağını düşünüyorum. Bir de ihbar kültürünün gelişmesi lazım. Yan komşusu dövülürken onu ihbar etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara