Dolar

32,2189

Euro

35,0485

Altın

2.470,29

Bist

10.158,63

Ortaokul öğrencilerinden senfoni orkestrası

Ortaokul öğrencilerinden senfoni orkestrası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 11:16:26

Ortaokul öğrencilerinden senfoni orkestrası
HATİCE ÖZDEMİR - Antalya Kocademir Ortaokulu'nda Öğrencilerin Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi kapsamında 110 öğrenciden oluşan koro ve orkestra kuruldu.

Muratpaşa ilçesindeki Kocademir Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ramazan Duran, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Öğrencilerin Zamanı Etkin ve verimli Kullanma Projesi" kapsamında yaşları 9-13 arasında değişen öğrencileri keman, piyano, saz, gitar, flüt gibi çeşitli enstrümanlarla tanıştırdı.

Müzik yeteneği bulunan öğrencilerden oluşan 110 kişilik orkestra, her pazartesi günü İstiklal Marşı'nı canlı performansla seslendirmeye başladı. Yaklaşık 800 dakikalık çalışma ile farklı eserleri seslendirmeyi başaran öğrenciler, bu akşam verilecek konserle sanat severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- "Profesyonel orkestrayı aratmıyor"

Projenin mimarı Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla başladıkları çalışma doğrultusunda dev bir pop müzik korosu ve orkestra oluşturduklarını söyledi.

Kısa sürede başarılı bir takıma kavuştuklarını anlatan Duran, "Ortaokul öğrencilerinden profesyonel orkestrayı aratmayacak nitelikte bir ekibimiz oldu" dedi.

Öğrencilerin yeteneklerini sanatseverlerle de paylaşmak istediklerini ve bu doğrultuda bu akşam konser vereceklerini hatırlatan Ramazan Duran, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilecek konsere Antalyalıları davet etti.

- Hedef, yurtdışında konser vermek

Öğrencilerin gelecek vadettiğini vurgulayan Duran, şimdiki hedeflerinin ise yurtdışında bir konser vermek olduğunu söyledi. Bunun için önemli adımlar attıklarını dile getiren Duran, Rusya için girişimde bulunduklarını ve olumlu bir dönüş beklediklerini kaydetti.

Okul Müdürü Tolga Çakmaklı da bu tür etkinliklerin öğrencilerin derslerine de olumlu yönde yansıdığına işaret etti. Öğrencilerin, zevk ve şevkle çalışmalara katıldıklarını anlatan Çakmaklı, bu motivasyonun kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Haber Ara