Dolar

32,8320

Euro

35,2364

Altın

2.444,84

Bist

10.471,32

Ortaköy'de Dünya Çevre Günü etkinliği

Ortaköy'de Dünya Çevre Günü etkinliği

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 15:50:28

Ortaköy'de Dünya Çevre Günü etkinliği
Ortaköy'den kirliliğe dikkati çekmek için dalan dalgıçlar, denizden şişe, scooter, buzdolabı rafı, pil ve cep telefonu gibi atıklar çıkardı.

Beşiktaş Belediyesi, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı iş birliğiyle Ortaköy Sahili'nde Dünya Çevre Günü dolayısıyla "Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Etkinlikte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, derneğin ve komutanlığın dalgıçlarıyla daldı. Denizdeki atık toplama çalışmaları, sahnedeki ekrandan canlı izlendi.

İlçedeki ilkokullardan katılan öğrenciler, dalgıçlara sorular yöneltti. Su altında sorulara cevap veren Hazinedar, bir deniz yıldızını çocuklara gösterdi. "Denizin altında balık görüyor musunuz?" sorusu üzerine Hazinedar, "Hiç balık görmedim" dedi.

Etkinlikte dalgıçların denizden çıkardıkları ve aralarında şişe, scooter, buzdolabı rafı, pil, cep telefonunun da bulunduğu atıklar sergilendi.

Dalgıç kıyafetiyle gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hazinedar, sağanağa rağmen daldıklarını ifade etti. Hazinedar, 5 metreye kadar daldıklarını belirterek, "Daha önce daldım ama bu kez deniz altında konuşup, görüntü verebildik. Bu bir ilkti" diye konuştu.

Hazinedar, su altını yaşamadan anlatmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, çocukları deniz, doğa ve su altıyla bütünleştirmenin önemine değindi.

Etkinlikle, boğazda her gün sayıları azalan canlı popülasyonuna dikkati çekmek için istediklerini dile getiren Hazinedar, İstanbul Boğazı'nın dünyanın en güzel noktalardan olduğunu söyledi.

Şenliğe katılan öğrenciler, deniz kıyısında kurulan atölyede denizi resmederek, deniz konulu kısa öykülerini paylaştı.

Haber Ara