Dolar

32,2198

Euro

35,0320

Altın

2.504,39

Bist

10.924,21

Ortadoğu'da Şiddet Kurbanları Konferansı

Ortadoğu'da Şiddet Kurbanları Konferansı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 21:07:15

Ortadoğu'da Şiddet Kurbanları Konferansı
Fransa, Ortadoğu'da şiddete maruz kalanlar için 25 milyon avroluk fon ayırdığını duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Paris'te düzenlenen "Ortadoğu'da Dini ve Etnik Şiddete ve İstismara Maruz Kalanların Korunması" konferansı sonrası Ürdün Dışişleri Bakanı Naser Judeh ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Fabius, "Fransa olarak eylem planının finansmanı için 25 milyon avro ayırdık. Diğer ülkeler de konuya ilişkin açıklamalar yapacaktır" dedi.

Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından sağlanacak fonun 10 milyon avrosu mayın temizleme çalışmaları, barınma ve adli işbirliği faaliyetleri için, kalan 15 milyon avro ise Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki göçmen kamplarının ihtiyaçlarına yönelik kullanılacak.

Fabius sığınmacıların geri dönüşünün kolaylaştırılması için çalıştıklarını belirterek, "Kararlı bir mesaj veriyoruz. Ortadoğu'nun bin yıllık çeşitliliğinin kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugünkü toplantılarda katılımcılar Ortadoğu'daki çeşitliliğin yaşaması konusunda kararlılıklarını gösterdiler" diye konuştu.

Katılımcı ülkelerin sığınmacıların geri dönüşünün kolaylaştırılması konusunda mutabık olduklarını söyleyen Fabius, belirlenen yol haritası kapsamında insani yardım desteğinin sağlanacağını, bölgede uzlaşmayı sağlayan bir politikanın teşvik edileceğini ve teröristlerin cezasız kalmaması için mücadelenin sürdürüleceğini aktardı.

Fransa ile Ürdün'ün ortak girişimiyle düzenlenen, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği konferansa 50'den fazla ülkeden siyasetçi, din adamı ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Konferansın gelecek yıl ise İspanya'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Ara