Dolar

32,2343

Euro

35,0776

Altın

2.518,89

Bist

10.643,58

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-27 16:15:09

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK bütün milletimizin düşmanıdır. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın da en büyük düşmanıdır" dedi.

Eroğlu, Dinar ilçesinde AK Parti aday tanıtımı ve bayramlaşma merasiminde yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Kandil'in tamamen yerle bir edildiğini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Asla başlarını kaldıramayacaklar. Biz orada sadece PKK ile uğraşmıyoruz, bunun bilinmesinde fayda var. Sevgili kardeşlerim, 1 Kasım şu bakımdan çok önemli, tarihimize baktığımız zaman, 300 yılda 1699 Karlofça'dan bu yana maalesef zemin kaybetmiştik. Türkiye hep geri kalmıştı. Neden geri kalmıştık, çünkü bütün düşmanlar, batı ortak bir proje hazırladı. Milletimizi yok etme projesi. Adı da 'Şark Meselesi'. Şark Meselesi adıyla 'Türkiye'yi böl, parçala, yut' şeklinde bir plan tanzim ettiler. Aslında PKK'nın arkasında onlar var. PKK tamamen bir maşadır. Görüyorsunuz artık her şey ortaya çıkıyor."

İnsansız uçakların PKK'ya destek veren ajanları tespit ettiğini anlatan Veysel Eroğlu, "Bakıyorsunuz, pek çok batılı ajan PKK'yı eğitiyor. Şunu bilesiniz ki PKK bütün milletimizin düşmanıdır. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın da en büyük düşmanıdır. Bunun mutlaka yok edilmesi gerekir" diye konuştu.

- "Sadece PKK ile uğraşmıyoruz"

Eroğlu, Türkiye'nin sadece PKK ile uğraşmadığına dikkati çekerek, "Geçenlerde tespit edildi, Almanya'da bir fabrika özel bir silah üretiyor ve tamamen PKK'ya gönderiliyor" ifadelerini kullandı.

Bazı ülke ajanlarının PKK'nın elemanlarını eğittiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Geçenlerde Doğu'ya ve Güneydoğu'ya gittiğimde, 'Uyan artık, uyan ey milletim! Sizi yok etmek isteyen bunlar' dedim. Dolayısıyla bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Minarelerden ezanlar ilelebet okunacak. Diğer batı veya onun işbirlikçileri, üst akıl, paralel yapı niye uğraşıyor biliyor musunuz? Çünkü Türkiye çok gelişiyor ve büyüyor. IMF'ye borcumuzu ödeyince, bunlar daha çok uyandılar. Bakın 7 düvele karşı çarpışıyoruz. Muhalefet, paralel yapı, yurtdışındaki düşmanlar vesaire... Bunları biliyorsunuz. Tabii bunlar muvaffak olamayacaklar. Millet 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi durumu gördü."

Bazı parti liderlerinin üst aklın emri ile hareket ettiğini savunan Eroğlu, "Seçime gidiyoruz diyorum, 'seçim istemiyorum' diyor. 'HDP'li bakanlar girmesin', o zaman dışarıdan destek ver, yok. 'Gel koalisyon kuralım', yok. 'Seçim hükümeti kuralım', yok. 'Seçime gidelim', yok. Herhalde milletimiz anladı. CHP'yi de MHP'yi de sandığa gömecek, ona inanıyorum" dedi.

Daha sonra Eroğlu, Sandıklı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlaştı.

Haber Ara