Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 23:12:58

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ortaya koyduğu hedeflerle Türkiye'yi daha da ileri noktaya taşıyacaklarını belirterek, "Ufak tefek hadiseler oluyor, terör örgütünün birtakım zulümlerini görüyoruz ama onların hepsi tamamen temizlenecek. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecek" dedi.
Bakan Eroğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti sayesinde Türkiye'de muazzam işler başarıldığını vurgulayarak, eskiden Türkiye'de vergilerin yüzde 86'sının faiz lobisi tarafından toplandığını, ihalelerin gerçek maliyetin 10 misline verildiğini ve ilaçların çok pahalı olduğunu söyledi.
"Bu paralar nereye gidiyordu? Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olunca bu hortumları baltasıyla kesiverdi. Dolayısıyla, şimdi onlar millete hizmet olarak akıyor" diyen Eroğlu, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz sadece 320 baraja imza attık. Türkiye'de bin 1 gölet yaptık. Toplam 3 bin 200 civarında tesisle içme suyu meselesini kökünden çözdük" ifadelerini kullandı.
Eroğlu, bu eserlerin milletin kendilerine gösterdiği hedefi yakalamak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışma sonucu ortaya çıktığını vurgulayarak, "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın şimdi de Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu hedeflerle inşallah Türkiye'yi daha da ileri noktaya taşıyacağız. Ufak tefek hadiseler oluyor, terör örgütünün birtakım zulümlerini görüyoruz ama onların hepsi tamamen temizlenecek. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecek" diye konuştu.
Bugün Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, Kocaelili bir özel harekat polisinin şehit olduğunu hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Ona da Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Onun haberi öğleden önce geldi, yüreğimizi dağladı. Allah gani gani rahmet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ancak şehitler ölmüyor çünkü Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Siz Allah yolunda ölenlere ölü demeyin. Onlar diridir, siz onu hissetmezsiniz' diyor. O bakımdan şehitler ölmüyor. Şehitlik, peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu vesileyle bütün Kocaeli'ye başsağlığı diliyorum. Ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin Cenab-ı Allah. Şehidimizin de kabri cennet bahçelerinden bir bahçe olsun. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."
- "Biz herkesi kucaklıyoruz"
Bakan Eroğlu, milletin 1 Kasım'da muhteşem bir feraset örneği göstererek AK Parti'yi tek başına iktidar yaptığının altını çizerek, "Her iki kişiden biri AK Partili ama biz herkesi kucaklıyoruz. Diğerleri de inşallah 2019 yılında AK Parti namzedi. Özellikle yaradılanı seviyoruz, Yaradan'dan ötürü. Bizim felsefemiz bu. Bizim kavgayla işimiz yok, diğer partiler gibi kavgacı değiliz. Kucaklayıcı, herkesi seven, herkese hizmet etmek için gece gündüz çalışan bir parti var, bir hükümet var. Bunu da herkes böyle bilsin" açıklamasında bulundu.
2019'un uzak bir tarih olmadığına dikkat çeken Eroğlu, "2019 yılında gerek mahalli idareler gerek genel seçimler gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacak. O zamana kadar seçim yok ama o zaman gerçekten geleceğe, büyük hedeflerimize mührünü vuracak bir seçim olması lazım. Yani 2023 hedefleri o tarihte belli olacak" şeklinde konuştu.
Eroğlu, 1 Kasım seçimlerinin neticesini Balkanlar, Kafkasya, Afrika, Orta Asya'daki mazlum milletlerin daha fazla merak ettiğini belirterek, "Neticede 'Türkiye düşerse biz de düşeriz' diyorlardı. 2019 seçimleri bu bakımdan da çok önemli. 2019 seçimlerine hazır olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasının ardından bir süre partililerle sohbet eden Eroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

Haber Ara