Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

OPEC, petrol üretimini düşürmeyecek

OPEC, petrol üretimini düşürmeyecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 17:38:57

OPEC, petrol üretimini düşürmeyecek
PEC'in petrol üretimini düşürmeyeceği bildirildi.

OPEC Genel Sekreteri Abdulselam El Bedri, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, OPEC'in, petrol üretiminde 30 milyon varil düzeyindeki günlük kotayı değiştirmeyeceğini belirtti.

OPEC'in, günlük kotayı sadece 1,5-2 milyon varil düşürebileceğini, bunun ise petrol fiyatlarına etki yapmayacağını belirten Abdulselam El Bedri, Çin ekonomisindeki gerilemenin bile petrol taleplerini etkilemediğini ve dünyada petrol talebinin arttığını vurgulayarak, bu nedenle fiyatlarının bundan sonra düşmeyeceğine inandıklarını kaydetti.

İran'ın petrol pazarına yeniden dönmesi nedeniyle OPEC'in olağanüstü toplantıya çağrıldığı iddialarını da yalanlayan ve buna ilişkin hiçbir talep gelmediğini belirten Bedri, OPEC'in planlamaya göre bir sonraki toplantısının Aralık ayında yapılacağını bildirdi.

İran ve Rusya arasında "ürün karşılığı petrol" anlaşmasının halen geçerli olduğunu dile getiren Rusya Enerji Bakanı Novak ise OPEc'in davet etmesi halinde Aralık ayında yapılacak toplantılarına iştirak edeceklerini belirtti.

Haber Ara