Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Okullarda karne heyecani

Okullarda karne heyecani

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 15:19:56

Okullarda karne heyecani
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin yarıyıl tatilinde ödev yapmayacaklarını belirterek, "İstedikleri kitapları okuyacaklar. Tabii ki öğretmenlerimizin onlara tavsiye ettiği kitaplar vardır, onları okuyabilirler, okuyacaklar ama bu bir zorunluluk ve ödev psikolojisiyle yapılmayacak" dedi.

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Beykoz'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

1-B sınıfı öğrencilerine ilk karnelerini veren Avcı, sınıf öğretmeni Rana Yardımcı'nın öğrencilerinin karnelerine yazdığı manilerin bazılarını da okudu. Avcı, öğrencilere satranç seti ile boyama kitabı ve boya kalemlerinden oluşan boyama seti hediye etti.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan Avcı, yarıyıl tatilinin bütün öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, velilere hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Avcı, "Daha önce açıkladığımız gibi çocuklarımız bu yarıyıl tatilinde ödev yapmayacaklar, istedikleri kitapları okuyacaklar. Tabii ki öğretmenlerimizin onlara tavsiye ettiği kitaplar vardır, onları okuyabilirler, okuyacaklar ama bu bir zorunluluk ve ödev psikolojisiyle yapılmayacak. Bu arada gezecekler, sinemaya, imkan olan yerlerde tiyatroya, maça gidecekler, kar yağdığı zaman kartopu oynayacaklar. İnşallah dinlenecekler, ikinci döneme dinlenmiş, okullarını, öğretmenlerini, arkadaşlarını özlemiş olarak okullarına dönecekler" diye konuştu.

Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, velilere sağlık diledi.

- "Tüm velilerimizin geçmiş karneleri bizim arşivlerimizde var"

Avcı, velilere şu uyarılarda bulundu:

"Bu karneler çocuklarımızın bu sömestrde çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıyor ama bu her şeyin sonu demek değil. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin karnelerinde velilerimizin veya kendilerinin beklemediği notlar olabilir, düşük bulabilirler, kendilerini biraz daha çalışmaya teşvik etmek için bu tür notlar verilmiş olabilir. Bu notlardan ötürü karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Velilerimizin de bu tür düşük notları olduğu için öğrencilerimizi üzmemelerini, kırmamalarını, tam tersine onları teşvik, teselli karışımıyla ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz."

Herkesin ilk karnelerde düşük notları olabildiğini dile getiren Avcı, "İki sene önceki bir karne töreninde de söyledim. Tüm velilerimizin geçmiş karneleri bizim arşivlerimizde var. Çocuklara çok fazla yüklenen veliler olursa, bunun da duyumunu alırsak, o karneleri de açıklarız, kendilerinin de zamanında matematikten, Türkçeden ne yaptıklarını görürler. İşin şakası bir tarafa velilerimizin artık bu olgunluğa ulaştığını, eskisi gibi karne dramları yaşanmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

Avcı, çocukların ve öğretmenlerin yarıyıl tatilinde dinlenmesini isteyerek, "İkini yarıyıla bütün Türkiye'de inşallah, Silopi ve Cizre de dahil olmak üzere bütün Türkiye'deki okullarımızda her şeye rağmen okulla, öğretmenle çocuklarımızın arasına giren kötü niyetli örgütlere, kişilere rağmen çocuklarımız okullarına dönecekler, öğretmenlerimiz okullarıyla, öğrencileriyle tekrar buluşacaklar. İnşallah başarılı bir yarıyılı da birlikte idrak edeceğiz" dedi.

Haber Ara