Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Okul temizliği hükümlülere emanet

Muş'ta okul ve camilerin temizlik ihtiyacı, öğrenci ve cemaatin bulunmadığı gün ve saatlerde denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin kamu hizmeti yükümlülüklerinin infazı için oluşturulan mobil temizlik ekibi tarafından karşılanıyor. Haklarında kamu cezası yaptırımı uygulanan hükümlüler, Türk Telekom İlk ve Ortaokulunda temizlik çalışması yaptı. Hafta sonu tatili olmasından dolayı okula gelen hükümlüler, derslikler ve tuvaletler başta olmak üzere okulun dört bir yanında temizlik çalışması

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-09 10:51:32

Okul temizliği hükümlülere emanet
Muş'ta okul ve camilerin temizlik ihtiyacı, öğrenci ve cemaatin bulunmadığı gün ve saatlerde denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin kamu hizmeti yükümlülüklerinin infazı için oluşturulan mobil temizlik ekibi tarafından karşılanıyor. Haklarında kamu cezası yaptırımı uygulanan hükümlüler, Türk Telekom İlk ve Ortaokulunda temizlik çalışması yaptı. Hafta sonu tatili olmasından dolayı okula gelen hükümlüler, derslikler ve tuvaletler başta olmak üzere okulun dört bir yanında temizlik çalışması yaptı. Okulda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, gazetecilere çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Kamu yararına çalışmasına karar verilen hükümlülerin, daha önce değişik kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini ifade eden Ömer Sönmez, "Ancak buradaki çalışmalarında istenilen verimle çalışılmadığını gözlemledik. Buna bir çözüm arayışı içerisine girdik. Kamuya yararlı işte çalışılmasına karar verilen hükümlülerin, bizzat kendi memurlarımız nezaretinde çalışmalarının daha faydalı ve verimli olacağını düşündük. Bu nedenle Muş'ta kamu yararının en etkin şekilde yerine getirilebilmesi için umumun istifade ettiği camiler ve okulları temizlemeyi kendimize bir amaç edindik. Bu kapsamda, hükümlülerimiz hafta içi il merkezimizdeki camilerimizin içini, dışını, abdest alma mekanlarını, lavabo ve tuvaletlerini temizliyorlar. Hafta sonu öğrencilerin olmadığı zaman dilimlerinde okullarda bütün sınıfları, fayans temizleyicilerle hijyenin üst düzeyde olacağı bir biçimde temizliyorlar" dedi.

Bugüne kadar il merkezinde 25 cami ve 8 okulda temizlik çalışması yaptıklarını belirten Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar il merkezinde 25 cami ve 8 okul temizledik. İnşallah bu hizmetimizi; denetlenebilir, ölçülebilir, hissedilebilir bir şekilde hizmet kalitesini yükselterek bütün okullara elimizin değmesini istiyoruz. Amaçlarımızdan birisi de Muş'ta 'Beyaz Bayrak' olmayan hiçbir okul kalmasın sloganıyla hareket ediyoruz. İnşallah, çocuklarımıza daha hijyen sağlanmış, daha temiz ortamlarda eğitim görmelerine bizim de katkımız olsun istiyoruz."

"Bu kapsamda, hükümlülerimiz de kamuya yararlı bir iş yaptıklarını hissedince gerçekten büyük bir verim elde ettik" diyen Sönmez, "Hükümlülerimizi de kutluyorum. Hükümlülere doğru imkanlar ve fırsatlar verildiği zaman topluma katkılar sunacaklarını gözlemledik. Bu minvalde vatandaşlarımız da hükümlülerin çalıştıklarını, topluma faydalı olduklarını gördüklerinde adalet duygusunu tatmin ediyoruz. İnşallah bu hizmetimiz sürekli ve kalıcı bir şekilde sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.

İl merkezimizde 27 hükümlü olduğunu ve onlarla bu hizmeti yaptıklarını dile getiren Sönmez, hafta içi ve hafta sonu değişik gruplarla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara