Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Okçuluk: Dünya Kupası 3. ayak müsabakaları

Okçuluk: Dünya Kupası 3. ayak müsabakaları

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 17:06:28

Okçuluk: Dünya Kupası 3. ayak müsabakaları
Antalya'da düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarına makaralı yay bireysel ve olimpik yay takım elemeleriyle devam edildi.

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenen ve 83 ülkeden 565 sporcunun katıldığı organizasyonun 5. gününde, ilk olarak makaralı yay bireysel tur elemeleri yapıldı. Elemelerde Türkiye adına yarışan Evren Çağıran ve Samet Can Yakalı finale yükseldi. Yeşim Bostan ise üçüncülük maçına çıkmaya hak kazandı.

Öğleden sonra yapılan olimpik yay takım elemelerinde Kazakistan'a yenilen Kadın Türk Milli Takımı ile Hindistan'a yenilen Erkek Türk Milli Takımı elendi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makaralı yayda Türk sporcuların finale kaldıklarını hatırlattı.

Cumartesi ve pazar günü yapılacak final müsabakalarında Türk sporcularının birincilik ve ikincilik için final atışı yapacaklarını belirten Topaloğlu, "Bu kategoride birinci ve ikinci Türkiye'den çıkmış olacak. Çok önemli bir yarışmaydı. Rekor sayıda sporcunun katıldığı bir kategoriydi. Türkiye açısından çok önemli bir başarı olarak görüyoruz. Kadınlarda Yeşim Bostan ise üçüncülük maçına çıkacak. Bizim için o da çok önemli bir maç olacak." diye konuştu.

Müsabakalar, 19 Haziran Pazar günü sona erecek.

Haber Ara