Dolar

32,2002

Euro

35,0171

Altın

2.519,22

Bist

10.739,57

Nusaybin'deki terör saldırısı

Nusaybin'deki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-08 20:25:31

Nusaybin'deki terör saldırısı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Mesut Demirkan'ın Çorum'daki babaevinde yas var.

Evli ve 3 çocuk babası olan Demirkan'ın (38) şehadet haberini, Çorum merkeze bağlı Boğabağı köyünde yaşayan babası Abdullah ve annesi Zeynep Demirkan'a İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdi.

Türk bayraklarının asıldığı şehidin babaevi önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. Ailenin yakınları ve vatandaşlar, acıyı paylaşmak üzere şehidin ailesinin yanına geldi.

Şehit Mesut Demirkan'ın yaklaşık 16 yıldır polis memuru olduğu ve görev yaptığı Ankara'daki Özel Harekat Daire Başkanlığından geçici görevle 17 gün önce Mardin'e gönderildiği öğrenildi.

Şehit Demirkan'ın eşinin de çocuklarıyla birlikte Ankara'da yaşadıkları evde acı haberi aldığı belirtilirken, baba Abdullah Demirkan'ın ise oğlunun şehadet haberiyle birlikte sağlık problemleri yaşadığı ve ayakta güçlükle durabildiği kaydedildi. Demirkan'ın bir kız kardeşinin olduğu ve eniştesinin de Tekirdağ'da uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtildi.

Şehidin naaşının yarın Mardin'deki resmi törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na gönderileceği, buradan da karayoluyla Boğabağı köyüne getirildikten sonra ikindi namazına müteakiben toprağa verileceği öğrenildi.

Şehidin kayınpederi Şevket Avcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, acılarının çok büyük olduğunu, ancak evlatlarını şehit verdikleri için de gururlandıklarını söyledi.

Damadının vatanını ve milletini seven bir insan olduğunu anlatan Avcı, "Damadım diye söylemiyorum ama pırlanta gibi bir çocuktu. Vatanına ve milletine sadıktı. Ne diyelim, Allah bizden daha çok seviyormuş. Şükredeceğiz. Benim 6 damadım ve bir oğlum daha var. Ben de dahil hepsini de bu vatan uğruna vermeye hazırım. Yeter ki vatan sağ olsun, bu üzerimizdeki bayrak inmesin. O hainlerin emelleri sona erecektir. Şu anda bizim bağrımız yanıyor ama bir şehit babası olduğum için gurur duyuyorum. Acımız büyük. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Ara