Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

MYP lideri Yılmaz: İran-İsrail savaşı kapıda

Muhafazakar Yükseliş Parti(MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, dünyadaki gelişmelerin Ortadoğu'da yeni bir gelişmeye gebe olduğuna dikkat çekerek, İran-İs

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 13:32:48

MYP lideri Yılmaz: İran-İsrail savaşı kapıda
Muhafazakar Yükseliş Parti(MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, dünyadaki gelişmelerin Ortadoğu'da yeni bir gelişmeye gebe olduğuna dikkat çekerek, İran-İsrail savaşının kapıda olduğunu iddia etti.

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ortadoğu'daki gelişmeleri yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. MYP Lideri Yılmaz, dünyadaki gelişmelerin ortadoğu'da yeni bir gelişmeye gebe olduğuna dikkat çekerek, "İran - İsrail savaşının kapıda . Muhtemelen bu yıl içine İran ve İsrail arasında çatışma gündeme gelebilir. Hiç temenni etmiyoruz fakat Amerika ve İsrail, İran ile savaşa hiç bu kadar yakın olmamıştır" şeklinde konuştu.

Trump'ın vize yasağını da değerlendiren MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Trump'ın vize yasağı İran saldırısının bir parçasıdır. Trump, İran tarafından İsrail'e yapılabilecek bir saldırıyı ihtimal ötesinde bir kesinlik olarak görmektedir. Bütün hazırlığı da İran'a karşı bir saldırıdır. Gerek savunma bütçesine karşı söylemleri gerekse bazı Arap ülke vatandaşlarının ülkeye girişini engellemesi ilerleyen günlerde İran'a karşı yapılması planlanan saldırının hazırlığıdır 15 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirimesi planlanan Netenyahu-Trump görüşmesinde bir tek konu olacak o da İran konusudur. Bu görüşme sonrası 3 ay içerisinde İran ve İsrail arasında sıcak bir temas gelişebilir. Bu durumun oluşması halinde Amerika'da İran'a müdahele edecek" iddiasında bulundu.

MYP Lideri Yılmaz, 2017'nin zor bir yıl olacağını da söyleyerek, "Zor bir yıldayız.2017 yılının geçen yıllardan daha zor geçecek. Bu yıl geçen yıllardan daha iyi bir yıl olmayacak. Kesin olan şu ki İran, İsrail'i hedef olmaktan çıkarmayı hiç bir zaman gündemine almayacaktır. Bu nedenle bu yıl artık kırılmaların ve fay hatlarının daha kuvvetli olacağı bir yıl olacaktır. Rus ve İran cephesine yakın duran Yunanistan ve Ermeniler özellikle Yunanistan ile gerginlik tırmanacak ve Türkiye'yi kışkırtıcı müdahaleler olabilir. Zor ama çok zor günler kapıdadır" dedi.

Haber Ara