Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Myanmar'da Kokang isyancılarıyla çatışma

Myanmar'da Kokang isyancılarıyla çatışma

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 15:21:54

Myanmar'da Kokang isyancılarıyla çatışma
Pekin yönetimi, Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Kokang bölgesinde orduyla çatışmalara giren isyancıların tek taraflı ateşkes ilan etmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Kokang bölgesinde orduyla çatışmaya giren isyancıların tek taraflı ateşkes ilan etmesi üzerine durumdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, çatışan tarafların itidalli olmasını ve yaşanan çatışmaların en kısa sürede sona ermesini umduklarını söyledi.

Bölgede yaşanan çatışmaların çözümüne ilişkin görüşmelerde Myanmar'daki tüm tarafları desteklediklerini belirten Sözcü Hong, en erken tarihte ulusal uzlaşma ve barışın gerçekleşmesinin, Çin-Myanmar sınır bölgesindeki istikrarın korunmasının iki ülkenin ortak çıkarına olduğunu ifade etti.

Hong ayrıca, Myanmar'ın talebi doğrultusunda ülkenin kuzeydoğusunda yaşanan sorunun çözülmesi amacıyla Çin'in barış görüşmeleri sürecinde aktif ve yapıcı rol oynadığını, oynamaya da devam edeceğini kaydetti.

Myanmar ordusuyla dört aydır çatışmalara giren Çin kökenli etnik Kokangların Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), Çin hükümetinin istikrar talebi ve çatışmaların ülkede bu yıl sonunda yapılması planlanan genel seçimleri sekteye uğratabileceği endişeleri üzerine tek taraflı ateşkes ilan etme kararı aldı.

Haber Ara