Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Musullu hacılar Kerkük'te mahsur kaldı

Musullu hacılar Kerkük'te mahsur kaldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:57:02

Musullu hacılar Kerkük'te mahsur kaldı
Irak'ta kutsal topraklardan dönen 583 hacı, Musul'a gitmek için Kerkük'te bekliyor. Kerkük-Musul yolunun güvenlik gerekçesiyle kapatılması nedeniyle Musul'a dönemeyen hacılar soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Geçen perşembe günü Suudi Arabistan'dan uçakla Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na gelen 583 Musullu hacı, Kerkük'ün 15 kilometre güneyindeki Topzava nahiyesindeki Sünni Vakfı'nda ağırlanıyor. Musullu hacılar, evlerine dönmek için gerekli ortamın sağlanmasını istiyor. Yaşları 40 ila 70 arasında değişen hacılar, Musul'daki telefon hatlarının çalışmaması nedeniyle aileleri ile de görüşemiyor.

- "Evimize dönmek istiyoruz"

AA muhabirine konuşan Musullu hacılardan Bedia Osman (55), üç gündür Kerkük'te beklediğini belirterek. "Kaç gündür burada bekliyoruz. Zaten hac yolculuğu yorucuydu. Burada da günlerdir bekleyişimiz bizi yıpratmaya başladı. 'Kerkük'ten Musul'a sizi otobüslerle götüreceğiz' dediler ama hala bekliyoruz. Bir an önce evimize dönmek istiyoruz" dedi.

Hacıların rehberlerinden Ahmet Savaf ise can güvenliklerinin sağlandığı bir ortamda Musul'a dönmek istediklerini dile getirdi.

Musullu hacılar, terör örgütü DAEŞ'in izin vermesi sonucu kentten çıkarak Bağdat Havalimanı'ndan kutsal topraklara gitmişti.

Haber Ara