Dolar

32,3526

Euro

34,7766

Altın

2.392,62

Bist

10.247,93

Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimi

Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-14 15:44:52

Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimi
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sebastian Fischer, "Türk askerleri uzun yıllardır kuzey Irak'da aktif şekilde bulunuyorlar" dedi.

Federal Basın Merkezi'nde basın mensuplarının, Türkiye'nin Musul'da askeri varlığıyla ilgili sorularını yanıtlayan Fischer, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in geçtiğimiz hafta Irak ziyareti sırasında söylediği sözleri tekrarladı. Fischer, "Bölgede başka sorunlar istemiyoruz, özellikle Türkiye ve Irak'ın arasında" diye konuştu.

Fischer, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde asker bulundurmasına ilişkin iddiaların çoğunun "spekülasyon" olduğuna işaret ederek, "Türk askerleri uzun yıllardır kuzey Irak'da aktif şekilde bulunuyorlar" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı dolayısıyla Brüksel'de olduğunu hatırlatan Fischer, bu konunun dışişleri bakanları arasında da gündeme geleceğinden "emin olduğunu" söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daha önce Türkiye ziyaretinde destek talep etmesi üzerine, Peşmerge ve yerel grupların eğitimi için bölgeye gönderilen Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş ve 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, 10 Aralık'ta, Bağdat'ta Irak Başbakanı İbadi ile de görüşerek, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını ele almışlardı. İbadi'ye, Türkiye'nin Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu, terör örgütü DAEŞ ile mücadelesinde yanında olacağı aktarılmıştı.

Haber Ara