Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Mursi'ye verilen müebbet hapis ve idam cezaları

Mursi'ye verilen müebbet hapis ve idam cezaları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 15:48:14

Mursi'ye verilen müebbet hapis ve idam cezaları
İngiltere'deki Britanya Müslüman Birliği (MAB), Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınayarak, dünyaya "bir şeyler yapılması" çağrısında bulundu.

Mısır'daki son gelişmeleri ve Mursi hakkındaki kararları AA muhabirine değerlendiren MAB'nin Başkan Yardımcısı Muhammed Kozbar, verilen cezaların insan haklarına aykırı olduğuna dikkati çekerek, "Kararları kınıyoruz. Tüm dünya da kınamalı" dedi.

Bugün verilen cezaların Mursi ile meslektaşlarına verilen "ilk ceza olmadığını ve son ceza da olmayacağını" dile getiren Kozbar, şöyle konuştu:

"Mısır'daki sistem yozlaşmış ve bu cezanın bence hiçbir anlamı bulunmuyor. Bu ceza Mursi ve yoldaşları için de bir şey ifade etmiyor. Cezalar endişe verici. Tüm demokratik ülkelere, tüm insan hakları örgütlerine Mısır'da diktatörlüğe karşı bir şeyler yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu cezaları durdurmak ve Mısır'da tekrar demokrasiyi sağlamak için Sisi'ye baskı yapılması gerekli. Mısır'daki bu saçmalığa son vermesi için Birleşik Krallık, ABD ve diğer ülkelerin Sisi'ye baskı yapmasını istiyoruz."

Kozbar, Mısır mahkemesinin kararıyla "Batı'nın diktatörlerle yan yana durduğu ve iki yüzlülüğünün ortaya çıktığını" savundu. Kozbar, "Uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler ve Batı'nın Mısır'da yaşananlara yönelik tepkisini, nasıl iki yüzlü olduklarını hayretle karşıladık. Bu saçmalığı durdurmak için hiçbir şekilde tepki göstermediler" ifadesini kullandı.

Mısır mahkemesinin bugün açıkladığı kararıyla "casusluk" davasında müebbet hapse mahkum edilen Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında "Hapishaneler baskını" davasında ise idam cezası verilmişti.

MAB, Müslüman Kardeşler teşkilatının İngiltere'deki faaliyetlerinin incelendiği soruşturma raporu kapsamında mercek altına alınmıştı.

Haber Ara