Dolar

32,1887

Euro

35,0349

Altın

2.424,91

Bist

10.630,27

Misir devriminin 5'inci yil donumu

Misir devriminin 5'inci yil donumu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-25 14:52:47

Misir devriminin 5'inci yil donumu
Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 5'inci yıl dönümü münasebetiyle başkent Kahire'de alınan yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde önemli devlet kurumlarının bulunduğu güzergahların trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan haberde, İçişleri Bakanlığının bulunduğu Lazoğli Meydanı'na çıkan bütün caddelerin trafiğe kapatıldığı ve barikatlar konulduğu belirtilirken vatandaşların alternatif güzargahlara yönlendirildiği ifade edildi.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde devlet televizyonu binasına çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Tel örgülerle çevrilen televizyon binası çevresinde güvenlik tedbirleri arttırılırken Tahrir Meydanı'na giden cadde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Devrimin simgesi olarak bilinen Tahrir Meydanı'na askerlerin yanı sıra polis ve "Hızlı Müdahale Birlikleri" konuşlandırırlırken meydandaki metro istasyonu ise kapatıldı.

Diğer yandan Kahire'yle bağlantılı çevre yollarda kontrol noktaları oluşturulduğu ve başkente giriş yapan araçların belirli aralıklarla durdurulup denetlendiği gözleniyor.

Güvenlik önlemleri kapsamında Kahire'de bugün 400 bin civarında asker ve polisin görev yaptığı tahmin ediliyor.

Mübarek'in devrilmesi ile sonuçlanan 25 Ocak Devrimi'nin 5. Yıldönümünde sürgündeki bazı siyasi liderler ve "Meşruiyeti Destek Koalisyonu" gibi Müslüman Kardeşler'e yakın bazı oluşumlar halka sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu.

Haber Ara