Dolar

32,2011

Euro

35,0158

Altın

2.517,09

Bist

10.739,57

Mısır'daki camiye yönelik saldırıya tepkiler

Filistinli Güçler ve Hareketler Komitesi'nin Ramallah Koordinatörü Ebubekir:- 'Bu gösteri Mısır devleti ve halkıyla dayanışma mesajı mesabesindedir. Aynı zamanda işgalci İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin halkının terörü lanetlediğinin teyididir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-26 16:43:23

Mısır'daki camiye yönelik saldırıya tepkiler
Filistinliler, cuma günü Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'ne yönelik terör saldırısını protesto etti. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Mısır Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yüzlerce Filistinli saldırıyı kınadı. Filistinli Güçler ve Hareketler Komitesi tarafından düzenlenen protesto gösterisindeki katılımcılar, Mısır ve Filistin bayraklarının yanı sıra terörü kınayan ve Mısır ile dayanışmayı ifade eden afiş ve dövizler taşıdı. Filistinli Güçler ve Hareketler Komitesi'nin Ramallah Koordinatörü İsam Ebubekir yaptığı açıklamada, Teröre karşı Filistin halkının Mısır'ın yanında olduğunu vurguladı. Ebubekir, "Bu gösteri Mısır devleti ve halkıyla dayanışma mesajı mesabesindedir. Aynı zamanda işgalci İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin halkının terörü lanetlediğinin teyididir." şeklinde konuştu.
Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'ne cuma günü düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 305 kişinin hayatını kaybettiği, 128 kişinin yaralandığı bildirilmiş, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti.

Haber Ara