Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mısır'da milletvekili seçimleri

Mısır'da milletvekili seçimleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 21:29:32

Mısır'da milletvekili seçimleri
Mısır'ın 13 vilayetinde gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinin ikinci aşamasının ikinci turunun ilk gününde, seçimlere katılımın oranının oldukça düşük olduğu gözlendi.

Ağırlıklı olarak yaşlılar ve Hristiyanların sandık başına gittiğinin görüldüğü seçim merkezlerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alınması da dikkati çekti. Genel katılımın yanı sıra genç nüfusun da seçimlere iştirakinin düşük olması nedeniyle sosyal medyada katılım oranlarına ilişkin paylaşımlar yer aldı.

Seçmenlerin güvenli bir şekilde oy kullanmaları için bütün şartların oluşturulduğu ve güvenlik sorununun yaşanmadığı seçimlerde, bazı bölgelerde "baltacı" olarak ifade edilen kişi ya da grupların halkı etkilemeye çalıştığı, ancak gereken müdahalenin yapıldığı bildirildi.

Ayrıca, Menufiye vilayetine bağlı Eşmun ilçesinde sandık başındaki bir yargı mensubuna saldırı girişiminde bulunan bir kişinin polis tarafından tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan, bazı adayların "parayla oy satın alma" girişimde bulunduğu ve sandıkların kurulduğu bölgelerde seçmenleri etkilemek için propaganda yaptığı da iddia ediliyor.

Aralarında başkent Kahire'nin de bulunduğu 13 vilayetteki seçimlerde 426 aday ve 99 seçim bölgesi bulunuyor. İlk turda sadece 9 bağımsız aday yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Mısır Parlamentosu'na girmeye hak kazanmıştı.

Ülke dışında dün başlayan oy verme işleminin bu akşam sona ereceği belirtilmişti. Mısır'daki seçmenler ise yarın saat 21.00'e kadar sandık başına gidebilecek.

Sonuçların, yarın gece yapılacak sayım işleminden 2 veya 3 gün sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanması bekleniyor.

Haber Ara