Dolar

32,2500

Euro

34,6783

Altın

2.392,96

Bist

10.336,50

Mısır'da darbe karşıtı din görevlilerine yönelik yasaklama

Mısır'da darbe karşıtı din görevlilerine yönelik yasaklama

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 20:08:26

Mısır'da darbe karşıtı din görevlilerine yönelik yasaklama
Mısır Vakıflar Bakanlığı, Ezher Alimler Cephesi'nin "din ve vatana zarar verdiği" gerekçesiyle terör örgütü listesine alınması çağrısı yaptı.

Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, yaptığı yazılı açıklamada, 'Cephe'nin "internet sitesinde terör suçlarıyla ilgili yayın yaptığı" gerekçesiyle terör örgütleri listesine alınmasını talep etti.

Cuma, "Cephe, Ezher'in ismini kullanarak vatana ve dine zarar veriyor. Ezher ismini kullanan bu kişiler radikal Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubudur. Bu cepheye, ya da Dünya Müslüman Alimler Birliği'ne üye olan, destek veren, din ve vatan karşıtı açıklamalara imza atanlar hakkında tavır alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Vakıflar Bakanlığı'na bağlı ve Şeyh Muhammed Abdurrazık Ömer başkanlığındaki Din Heyeti, bazı illerdeki bakanlık kadrosu çalışanlarını "teröre destek verdikleri" gerekçesiyle görevden men etti.

Görevden men edilen Beni Suveyf ve El-Buhayra Vakıflar müdürü ile El-Buhayra Vakıflar Bakanlığı müfettişinin camilerde dini ders ve vaaz vermesi yasaklandı. Bu kişilerin soruşturmaları sona erinceye kadar görevlerini yerine getiremeyeceği belirtildi.

Vakıflar Bakanlığı, son dönemde "teröre destek verdikleri" gerekçesiyle bazı cami imamlarının görevlerini sonlandırmıştı. Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, İhvan'ın kurucusu Hasan el-Benna ve Seyyid Kutup'a ait eserlerin mescit ve cami kütüphanelerinden çıkarılmasına karar vermişti.

Haber Ara