Dolar

32,3545

Euro

34,7873

Altın

2.395,37

Bist

10.265,68

Milli kürekçilerin altın madalya hedefi

Milli kürekçilerin altın madalya hedefi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 11:27:27

Milli kürekçilerin altın madalya hedefi
ONUR ORHAN - Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Genç Erkek Milli Takımı'nın, Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde yapılan dünya şampiyonasında kazandığı bronz madalyanın, gelecek yıllarda elde edilecek başarılar için önemli bir gösterge olduğunu ifade etti.

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç sporcuların kazandıkları ilk madalyanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Birinci takımla aralarında çok az fark var. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde bu madalya altına gider" dedi.

Genç sporcuların dünya şampiyonasında kazandığı bronz madalyanın, bu spora yeni başlayan ve yetişmekte olan sporcuları teşvik edeceğini anlatan İşseven, "O, yapılamayacak bir şeyin olmadığını gösteren bir madalya. Yurt dışında madalya kazananların bizden ne farkı var? Çocuklarımız bunların hepsini görüyor. Başarının ötesinde bir ispat. Bu daha küçük yaştakilere örnek oluyor. Türk sporcular bu işi yapabilir, daha iyisini de yapabilir. Yeter ki gerekli olan destek verilsin" şeklinde konuştu.

Türkiye'de en başarılı 10 spor federasyonu içerisinde yer aldıklarını vurgulayan İşseven, şunları söyledi:

"Bugün biz gençlerde 4 tek sınıfında dünya üçüncüsü olduysak, bunun diğerlerine göre biraz daha yukarıda olması söz konusu. Neden? Çünkü dört sporcunun iki tanesi yıldız sporcu, diğerleri genç. Dolayısıyla biraz daha büyükleriyle yarışmış oluyorlar. Bunun için alınan netice çok sevindirici. Birinci takımla aralarında çok az fark var. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde bu madalya altına gider. Kürekte güzel birtakım hamleler yapıldı. Bugün ayrı ayrı teknelerde 23 yaş altı iki dünya ikincisi çıkardık. Büyüklerde 8 tek dünya üçüncülüğü çıktı."

- "Destek verilirse çok başarı kazanırız"

A Milli Kürek Takımı'nın, Fransa'da 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek dünya şampiyonasında mücadele edeceğini anımsatan İşseven, "İnşallah hayırlı haberlerle döneriz. İki sınıfta olimpiyat seçmesini kazanırsak bu da Türkiye'de ilk olacak. İnşallah bizden sonra gelen arkadaşlar bunu daha iyi noktalara taşırlar" diye konuştu.

Küreğe verilecek desteğin başarıyı arttıracağını vurgulayan İşseven, tüm kategorilerde ses getirdiklerini, elde edilecek iyi sonuçların, Türkiye'nin Avrupa ve dünyada tanıtılmasında çok büyük fayda sağlayacağını kaydetti.

Haber Ara