Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 17:29:44

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor
AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, "Merve Kavakçı'ya 1999'da yapılanların üzüntüsü hala yüreğimizde. Allah'a şükür o günler geride kaldı. Ülkemiz boş yere 16 sene kaybetti" dedi.

TBMM'de milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

Merve Kavakçı'nın kardeşi de olan Kan, TBMM'de kayıt yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meclis'te 2 Mayıs 1999'da çok çirkin bir hadise yaşandığını dile getiren Kan, bunun üzerinden 16 yıl geçtiğini ve ancak bugün başörtülü kadınların Meclis'te bulunabildiğini belirtti. Kan, "Bu açıdan güzel bir şey. Karmaşık duygular yaşadığımı söyleyebilirim. Merve Kavakçı'ya 1999'da yapılanların üzüntüsü hala yüreğimizde. Allah'a şükür o günler geride kaldı. Ülkemiz boş yere 16 sene kaybetti" diye konuştu.

Kan, bir soru üzerine, Merve Kavakçı'nın yemin töreninde Meclis'te bulunmayacağını söyledi.

Kadına şiddetle ilgili bir soru üzerine Kan, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 13 yılda bu konuda birçok ilerleme kaydettiğini ancak bunun yeterli bulunmadığını ifade eden Kan, bu sorunun çözümünde eğitimin önemine işaret etti.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da kayıt yaptırdı. Bahçekapılı ve Kılıç, birbirlerine milletvekili rozetlerini taktı.

Kayıt yaptıranlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de yer aldı.

Haber Ara