Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletvekili genel seçiminin ardından

Milletvekili genel seçiminin ardından

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 15:50:21

Milletvekili genel seçiminin ardından
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, genel seçim sonuçlarıyla ilgili, "Dışarıdan pompalanan kaos ve kargaşa diline karşı, ülkemizdeki tüm siyasi partilerin milli bir dil ve mutabakat ortaya koyması milletimizin bekası için ve istikrar için son derece önemlidir" dedi.

Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Yüksek katılımla gerçekleştirilen seçimler sonucunda her kesiminin Meclis'te temsil edilmesini sevindirici bulmalarına karşın ülke siyasetinin koalisyona mahkum kalmasını istikrar açısından endişe verici bulduklarını belirten Tellioğlu, "Milletimizin demokratik tezahürünü, saygıyla karşılayıp, bu doğrultuda siyasi partilerin vakit kaybetmeden, istikrarın devamı için tasarruf ortaya koyarak, sorumluluk almaları gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim öncesindeki "kavgacı" dilin yerini barış ve uzlaşı ortamına bırakması gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, sağlıklı hükümet kurmanın yollarının aranmasının önemine dikkati çekti.

Her partinin ülkenin istikrarı için sorumluluk almasına vurgu yapan Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Dışarıdan pompalanan kaos ve kargaşa diline karşı, ülkemizdeki tüm siyasi partilerin milli bir dil ve mutabakat ortaya koyması, milletimizin bekası için ve istikrar için son derece önemlidir. İnşaat sektörü, yapısı itibariyle uzun soluklu yatırımları bünyesinde barındıran bir sektördür. Ekonominin can damarıdır ve lokomotif sektördür.

Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörülmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır. Ekonomi ve istihdam büyük zararlarla karşı karşıya kalacaktır. İnşaat sektörü ve iş dünyası olarak, bugün başlayan siyasi süreci kimlerin tıkadığını ve kimlerin açtığını ekonomik ve istihdam geleceği açısından artı ve eksi olarak değerlendireceğiz."

Haber Ara