Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletvekili genel seçimi

Milletvekili genel seçimi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-07 20:44:08

Milletvekili genel seçimi
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, seçim güvenliği açısından önceki seçimlerden farklı sonuçla karşılaşmadıklarını söyledi.

Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ile Emniyet Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi bünyesinde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya ve daire başkanlarından bilgi alan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir seçim güvenliği sorunu yaşanmadığını anlattı.

Türk halkına teşekkür eden Öztürk, "Seçim güvenliği bakımından bundan önceki seçimlerden farklı sonuçla karşılaşmadık. Bundan önceki seçimlerde sayısal olarak kaç olay olduysa, buna yakın bir vukuat bize bildirildi" diye konuştu.

- 287 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, seçim güvenliğine ilişkin verilerin değerlendirildiği Seçim Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, 54 ildeki 302 olayda 287 kişiye gözaltı işlemi yapıldı. Olaylarda biri polis 3 kişi yaralandı.

"Kullanılmış oy pusulasının fotoğrafını çekme, açık ve mükerrer oy kullanma, seçmen iradesini etkileme, seçim materyali çalma veya tahrip etme, oy kullanmayı engelleme ve görevlilere mukavemet, silah taşıma ve alkol yasağına muhalefet, başkasının yerine oy kullanma ile oy torbasının mühürsüz getirilmesi" vukuatları kayıtlara geçti.

Haber Ara