Dolar

32,8320

Euro

35,2364

Altın

2.444,84

Bist

10.471,32

Milano EXPO'da 'Filistin Milli Günü'

Milano EXPO'da 'Filistin Milli Günü'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 22:57:24

Milano EXPO'da 'Filistin Milli Günü'
" İtalya'nın Milano kentinde ev sahipliği yaptığı EXPO fuarında bugün "Filistin Milli Günü" olarak kutlandı.

Milano'da geçen 1 Mayıs'ta "Gezegeni beslemek, yaşam için enerji" temasıyla açılan Expo 2015 fuarında katılımcı 148 ülke ve uluslararası kuruluşların özel günlerinin kutlanılmasına bugün Filistin ile devam edildi.

Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr ile Ekonomi Bakanı Abeer Odeh'in katıldığı milli gün açılışında, ev sahibi İtalya'dan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mario Giro ile Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia hazır bulundu.

Açılışta konuşan Amr, EXPO Milano'ya katılmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken, EXPO'nun temasının, "birbiriyle hiç işbirliğine gitmemesi durumunda insanlığın yüzleşmeye devam edeceği en büyük sorunlardan birine dikkati çektiğini" belirtti.

Amr, "Umarız pavyonumuz, bütün ziyaretçilere, bizim kültürümüzü, bizim geleneklerimizi, yatırım olanaklarının zenginliğini, barış içinde özgür bir ülke olarak yaşama isteğimizi gösterir" dedi.

Mario Giro da Filistin'in, EXPO Milano'da olmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin canlılığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Filistin Milli Günü etkinlikleri, yerel dans ekiplerinin şovlarıyla devam etti.

EXPO'da önceki pazartesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törenle Türkiye Milli Günü olarak kutlanmış, mehteran takımı fuar alanında yaptığı yürüyüşle ilgi odağı olmuştu.

Haber Ara