Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

MHP'nin Ankara mitingi

MHP'nin Ankara mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 18:08:37

MHP'nin Ankara mitingi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şimdi de, biz gidersek beyaz toroslar gezer diyorlar. Dün biz gidersek maaşlar ödenmez diyenler, şimdi milleti torosla korkutmaya çalışmakta, gizli bir örgütlenmenin şifrelerini vermektedir. Toroslar gezmiyor ama, çeteler her yere konuşlanıyor. Toroslar gezmiyor ama, doğu ve güneydoğudan devlet geri çekiliyor" dedi.

Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "AKP'ye oy veren değerli kardeşlerimi saf ve akılsız görmek kimin ne haddinedir? Davutoğlu'nun sözlerine AKP'li kardeşlerim tepki göstermeyecekler midir? PKK saldırsın, AKP oy kazansın. DHKP-C vursun, IŞİD bombalasın, AKP parlasın. Böylesi bir çürümüşlük, böylesi bir yenilgi, böylesi bir ilkellik nasıl olacak, nasıl dikiş tutacaktır" ifadesini kullanarak, AK Parti yönetimini suçladı.

Çözüm Süreci'nde terör örgütü PKK ile masaya oturulduğunu ileri süren Bahçeli, "Adına 'barış' derler, kundaktaki bebeklerin karnını kurşunla dolduran bir katille sistematik görüşme yaparlar. Adına 'milli birlik' derler, Oslo'da, İngiliz bir büyükelçinin arabuluculuğunda, teröristlerle birlikte Türkiye'ye idam hükmü yazarlar" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kardeşim, dostum övgüsüyle Esad'ın gözünü boyadılar. Can ciğer kuzu sarması olup beraber yürüdüler, beraber güldüler, sabah kahvaltısını Şam'da akşam yemeğini İstanbul'da yediler. Bir müddet sonra da 'aldatıldık, meğer Esed katilmiş, hesap verecek' dediler. 'Avrupa Birliğine girdik giriyoruz' derken, anında çark edip 'müzakereler durursa dursun' sözleriyle rest çektiler. 'BOP'a eşbaşkan olduk' diye sevindiler, arkasından 'BOP'a alternatif olarak Suriye, Ürdün ve Lübnan'la Levant Ortak Pazarı kuracaktık' sızlanmasıyla dönüş yaptılar. Mısır'da İhvancı oldular, Esma'ya ağladılar. Gazze'de Hamascı oldular, İsrail ile atıştılar. Irak'ta Barzanici oldular, Bağdat ile ters düştüler. Bunlar gerçek münafıkları bile hayrete düşürüp şeytana adeta günahı öğrettiler. Doğuda Kürt'çü, batıda milli, Brüksel'de batıcı, Moskova'da Şangaycı, İtalya'da Papacı, İspanya'da medeniyetler ittifakçısı kesildiler. Ama bir türlü Türk olmadılar, Türklüğü Anayasa'dan çıkarmak için plan yaptılar, ömürlerinde 'Türk'üm, doğruyum' diyemediler. Diyene de düşmanlık yaptılar, 'Türklükle karşımıza gelmeyin' dediler, Andımıza iliştiler, Türklüğün izlerini silmek için olmadık rezilliklere imza attılar."

- "Toroslar gezmiyor ama, doğu ve güneydoğudan devlet geri çekiliyor"

"63 akılsızı devreye soktular, malum yazarlardan gazetecilere, bazı akademisyenlerden sinema artistlerine, şöhretli mankenlerden şarkıcılara kadar Dolmabahçe'de önüne gelene çözülmeyi pazarladılar" diyen Bahçeli, her türlü mekanizmanın kullanılarak PKK'ya teslimiyetin alt yapısının hazırlandığını ileri sürdü.

Bahçeli, "Şimdi de, 'biz gidersek beyaz toroslar gezer' diyorlar. Dün 'biz gidersek maaşlar ödenmez' diyenler, şimdi milleti torosla korkutmaya çalışmakta, gizli bir örgütlenmenin şifrelerini vermektedir. Toroslar gezmiyor ama, çeteler her yere konuşlanıyor. Toroslar gezmiyor ama, doğu ve güneydoğudan devlet geri çekiliyor" görüşünü savundu.

Türkiye'nin 1919 şartlarına çoktan girdiğini öne süren Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Davutoğlu, torosu bırak, devri iktidarınızda doğudan batıya çığ gibi artan toz ticaretine ve trafiğine bak. Torosu bırak, haram limanlarından demir alan rüşvet ve zillet gemiciklerine, kasalarından silah çıkan tırlara kafayı tak. HDP eşbaşkanı devlete 'katil' derken, Davutoğlu'nun beyaz Toros hatırlatması tıpkısının aynısıyla devleti faili meçhul cinayetlerin azmettiricisi olarak göstermektir. Bu bir PKK üslubu, PKK ağzıdır. Terörü azdıran, bölücülüğü havaya kaldıran AKP yönetiminin içine PKK kaçmıştır. 'PKK terör örgütü değildir' diyen Kandil vizeli milletvekilleri, gazeteci ve yarım aydınlar AKP'nin kanatları altındadır. Biz 'AKP eşittir PKK' derken boşuna söylemedik, boş yere iddiada bulunmadık. Torosu bilmeyiz, bu millet dolmuşa binmeyecek, dolduruşa asla gelmeyecektir."

1 Kasım'daki seçimin önemine dikkati çeken Bahçeli, miting alanındakilere yönelttiği, "1 Kasım'da Türk milletinin kim olduğunu gösterecek misiniz? 1 Kasım'da AKP'yi iktidar koltuğundan indirecek misiniz? Türkiye'ye sahip çıkıp, ülkenin geleceğine oy verecek misiniz" sorularına da olumlu cevaplar aldı.

AK Parti yönetiminin sürekli partilerine saldırdığını söyleyen Bahçeli, sözlerine devam etti:

"Bizim 'Hayır'cı olduğumuz dillendirilmekte, itibar ve imaj suikastleri peş peşe düzenlenmektedir. Koalisyon kurmaktan kaçtığımız, sorumluluk almaktan çekindiğimiz hezeyan korosu tarafından ileri sürülmektedir. İhanete, adaletsizliğe, vurguna, rüşvete, yozlaşmaya, kutuplaşmaya, kavgaya, yoksulluğa 'Hayır' dememiz AKP ile CHP'yi ürkütmüştür. Havuzcuların devlet bankalarından, yani milletin kesesinden, Erdoğan şahitliği ve girişimiyle kredi alarak üçüncü havalimanı inşaatına başlamalarına 'hayır' dediğimiz için hedefteyiz. 400 milletvekili almak için Türkiye'yi istikrarsızlığa ve karanlığa mahkum edenler bizim duruşumuzdan rahatsızlardır."

- "MHP hayırcı değil, hayır ve hasenat sahibi bir millet eseridir"

AK Parti ile gerçekleştirilen koalisyon hükümeti kurma görüşmelerini de hatırlatan Bahçeli, söz konusu görüşmede ilkelerini açıkladıklarını, ancak bunlara "Hayır" denildiğini ifade etti. CHP'nin ise her şeye "Evet" dediğini, her ilkesini ikinci plana ittiğini ileri süren Bahçeli, şunları aktardı:

"Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık bloktan bahsederken, birden bire AKP'nin dizinin dibine çökmüş, bir tek yalvarmadığı kalmıştı. AKP ile CHP 32 gün görüştüler, beş oturumda 35 saat toplantı yaptılar. Ne oldu, koalisyon kurabildiler mi? AKP'nin başından itibaren koalisyon kurmaya niyeti yoktu. Davutoğlu, verilmiş bir görevi, çizilmiş sınır ve süre içinde ifa etmeye memur edilmişti. 17 Ağustos'ta bizimle görüşmeden 4 gün önce, 'erken seçim tek ihtimal' diyen, Davutoğlu' dur. 'Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim istiyor' diyen de Davutoğlu'dur. Davutoğlu bize yalnızca AKP azınlık hükümeti, erken seçim kararı, seçim hükümeti teklifiyle gelmiş, doğal olarak bizden olumsuz cevap almıştır. Kaldı ki, bunlara hiç kimsenin onay verdiği görülmemiştir. Bizi alçakça hayırcılıkla suçlayan AKP'si ve CHP'si önce haysiyet testinden geçmelidir. MHP hayırcı değil, hayır ve hasenat sahibi bir millet eseridir. Bizim 'Hayır' dediklerimizde de hayır vardır ve her şey de ortadadır. Herkes müsterih olsun, 1 Kasım'dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır."

Bahçeli, "Oylarımızın düştüğünü ahlaksızca söyleyenler, AKP beslemesi, troll takviyeli içimizden devşirilen dönek ve devşirmeler, algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP'nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler 1 Kasım akşamı rezil rüsva olacaklardır" görüşünü dile getirdi.

- Mitingden notlar

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partililer tarafından oluşturulan bir kortejden geçerek konuşma yapacağı kürsüye geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bahçeli konuşmasına başladı.

40 bin kişilik alanda polis telsizinden verilen bilgiye göre yaklaşık 10 bin kişi Bahçeli'yi dinledi. Giriş yolları otobüslerle kapatılan alan, MHP ve Türk bayraklarıyla süslendi.

- Güvenlik önlemleri

Anadolu Meydanındaki miting nedeniyle Ankara polisi, geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingin başlamasından yaklaşık altı saat önce meydan ve civarına bariyerler yerleştirilirken, saat 10.00 sıralarında ise alana açılan yollar trafiğe kapatıldı. Yaya trafiğine de kapatılan miting alanı, uzman ekiplerce bomba aramasından geçirilerek, oluşturulan üç ayrı arama noktasından vatandaşların girişlerine izin verildi.

- Atlı polisler görev yaptı

Daha önce Ankara'da düzenlenen etkinliklerden farklı olarak MHP mitinginde üst aramaları üç farklı noktada yapıldı. Arama noktaları ve civarında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Vatandaşların miting alanına geldikleri güzergahta ise atlı polis birlikleri ile köpekli polisler sürekli dolaşarak çevre güvenliğini kontrol altında tuttu.

Miting alanı ve civarında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 500 personellik takviye ile birlikte çeşitli birimlerden yaklaşık 3 bin 500 polis görev yaptı. Alanın etrafındaki yüksek binaların çatı ve balkonlarında özel harekat polisleri ile keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. Miting öncesinden dağılımlar tamamlanana kadar bir polis helikopteri sürekli alan ve güzergah üzerinde uçarak, yerdeki birimlere bilgi verdi.

Mitingin sona ermesinin ardından Anadolu Meydanı, belediye ekiplerince yapılan temizliğin ardından araç trafiğine açıldı.

(Bitti)

Haber Ara