Dolar

32,2049

Euro

35,0788

Altın

2.468,39

Bist

10.158,63

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-19 12:15:51

MHP Genel Başkanı Bahçeli:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli Güvenlik Kurulunun toplanması, Türkiye'nin geçirdiği şu süreci devlet olarak değerlendirme, geçmişle ilişkilendirme, ders çıkarma olarak düşünülmelidir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşmeniz olacak, bir dayanışma mesajınız olacak mı?" sorusu üzerine Bahçeli, şunları ifade etti:

"Sayın Başbakan, anamuhalefet partisi ve muhalefet olarak bizimle görüşmeyi bugün planlamışlardır. Zannediyorum şu sıralarda anamuhalefet ile görüşme yapılmaktadır. Nasip olursa saat 13.00'te de bizimle görüşecektir. Tabii gündemin ne olduğunu Sayın Başbakan bilmektedir. Bazı önemli memleket meselelerinde görüşlerimizi sorarlarsa bildiklerimiz, inandıklarımız doğrultusunda ülkemizin geleceği için, huzuru istikrarı için her şeyi söyleme hakkına sahibizdir. Onları da söyleriz diye düşünüyorum."

Bahçeli, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "MGK'dan sonra önemli bir karar açıklayacağız." yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Sizin bir öngörünüz var mı?" sorusuna, "Herhangi bir düşüncemiz yok. Milli Güvenlik Kurulunun toplanması, Türkiye'nin geçirdiği şu süreci devlet olarak değerlendirme, geçmişle ilişkilendirme, ders çıkarma olarak düşünülmelidir. Orada oluşacak tavsiyelere Bakanlar Kurulu uyum sağlarsa zannediyorum 15 Temmuz krizi, milletimizi bölmeden, birliğimizi bozmadan aşılmış olacaktır. Darbecilere de gerekli cezanın verilmesine bir fırsat teşkil edecektir." karşılığını verdi.

"Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Sayın Cumhurbaşkanı'nı telefonla aradığınız, Ankara'ya değil, İstanbul'a gitmesi, 1. Ordu Komutanlığına güvenmesi gerektiğini sizin söylediğiniz iddiası var. Böyle bir görüşme oldu mu?" sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bunlar yalan haberlerdir. Oturdukları yerde haber yazma heveslilerinin sonucudur. Bizim öyle bir talebimiz olmadı. Yalnız Sayın Başbakan'ı, uçakların uçtuğu andan 20-25 dakika sonra telefonla arayarak, kalkışmanın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olduğumuzu, hükümetin faaliyetlerini de destekleyeceğimizi ifade ettik. O sözümüz halen geçerlidir."

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme talebiniz olacak mı?" sorusuna ise "Başbakan ile görüşüyoruz." yanıtını verdi.


Haber Ara