Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 17:43:20

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP Genel Başkanının tavrının siyasete uymadığı iddiasıysa temelsiz ve maksatlıdır çünkü MHP'nin tavizsiz tutumu, bu görüşü savunanların beklentilerinin gerçekleşmesinin önünde engeldir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon hükümeti kurulmasıyla ilgili görüşmeler başlamadan MHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren bazı köşe yazarlarının yaptıkları analizlerle kamuoyuna haklılıklarını ispata çalıştığını öne sürerek ancak söz konusu köşe yazarlarının yorumlarının halk ve kamuoyu nezdinde hiçbir karşılığı olmadığını savundu.

Bazı yazarların da MHP aleyhtarlığı üzerinden kendilerine medyada parlak bir yer edinme amacıyla kalem oynattığını iddia eden Yalçın, bazı yazarların ise meseleleri sathi olarak değerlendirdiğini, MHP'nin tutumunun neden ve gerekçelerine kafa yormak istemediğini ifade etti. Yalçın, şöyle devam etti:

"MHP Genel Başkanının tavrının siyasete uymadığı iddiasıysa temelsiz ve maksatlıdır çünkü MHP'nin tavizsiz tutumu, bu görüşü savunanların beklentilerinin gerçekleşmesinin önünde engeldir. Kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır ki bütün iç ve dış aktörler MHP'nin gevşemesini, ilkelerinden ve görüşlerinden taviz vermesini beklemektedir. MHP yumuşadığı ve atalete kapıldığı takdirde AKP'nin açtığı kapıdan bölücü terör örgütü bir paralel devlet kurmak üzere girecektir. Aynı kapıdan giren bölücü başı ise meşru siyasi aktör olacak ve serbest bırakılacaktır. Ne yazık ki Suriye'nin güneyindeki durum ve bölgesel konjonktür de bu kapıların kapatılmasını zorlaştırmaktadır."

"MHP'nin esnememesinden şikayet eden" yazarlar da olduğunu bildiren Yalçın, "MHP esnediği takdirde AKP iktidarının açtığı ihanet kapısı bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açılmış olacaktır. O zaman Türkiye'nin Suriye ile aynı kaderi paylaşması kolaylaşacaktır" görüşünü iade etti.

"MHP'nin Meclis'i tıkayan parti olduğu" yönünde eleştiriler de olduğunu aktaran Yalçın, MHP'nin HDP'nin önünü tıkadığını belirtti. MHP'nin hükümet dışında kalmak istemesini ve ilkelerini savunmasını içine sindiremeyenler de bulunduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki Türkiye'de ilkeli siyaset yerilmekte; ilkesizlik, döneklik, kıvırtma alkışlanmaktadır. Siyasette sürekli raksetmek itibar görmekte, onurlu duruş sergilemekse taşlanmaktadır. Bu da Türk aydınının içine düştüğü daracık fikir fanusunun çarpıcı bir fotoğrafıdır. Oysa MHP'nin çözüm sürecine alternatif fikir ve projeleri, gerek Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli gerekse diğer sözcülerimiz tarafından defalarca dillendirilmiştir ancak bugünkü duruşumuza gösterilen ön yargı gibi MHP'nin terör konusundaki tutumu ve görüşleri de görmezden gelinmiştir."

Haber Ara