Dolar

32,1931

Euro

35,0272

Altın

2.437,43

Bist

10.673,99

MHP Genel Baskan Yardimcisi Adan:

MHP Genel Baskan Yardimcisi Adan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 15:48:04

MHP Genel Baskan Yardimcisi Adan:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Milletin kesesinden harcayarak Türkiye'nin yedi bölgesine gönderdikleri dünkü akiller, bugün barış sevdalısı çakma akademisyenler olarak karşımıza çıkmıştır. O gün el üstünde tutulan ve akil adam organizasyonlarının merkezinde oturtulanlar bugün devlete meydan okumaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin bir bölümünde herkesin gözü önünde hendekler açılırken hükümetin harekete geçmediğini" savunarak, bugün Güneydoğu'dan her gün şehit haberi geldiğini belirtti.

AK Parti'nin "terörle mücadele ediyormuş gibi görünüp, milletin milli, manevi duygularını algı oyunlarıyla kendi politik çıkarları için dönüştürmeye çalıştığını" öne süren Adan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Milletin kesesinden harcayarak Türkiye'nin yedi bölgesine gönderdikleri dünkü akiller, bugün barış sevdalısı çakma akademisyenler olarak karşımıza çıkmıştır. O gün el üstünde tutulan ve akil adam organizasyonlarının merkezinde oturtulanlar bugün devlete meydan okumaktadır. Sorarız şimdi, bunun günahı vebalı kime aittir? Dünün akillerini, bugünün çakma akademisyenlerini besleyip büyütenler kimlerdir? Dün ruh ikizi olan AKP ve akillerin bugün düşman olması bize inandırıcı gelmemektedir."

Adan, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının, "AK Parti'nin Ortadoğu politikasının acı sonuçları" olduğunu ileri sürerek, "Suriyeliler sorununun artık Türkiye'nin ve milletin bekası meselesi halini aldığını" bildirdi.

Ülkede yaşananların MHP'nin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tarih ve millet karşısındaki haklılığını defalarca ortaya koyduğunu belirten Adan, "Partimiz her koşulda doğru bildiklerini savunmaya, sökülüp atılmak istenen kurucu Türk iradesini yükseltmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

Haber Ara