Dolar

32,2609

Euro

34,7170

Altın

2.404,56

Bist

10.247,75

Meteoroloji'den 'yeni soguk hava dalgasi' uyarisi

Meteoroloji'den 'yeni soguk hava dalgasi' uyarisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 19:34:43

Meteoroloji'den 'yeni soguk hava dalgasi' uyarisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun, kuzeybatı kesimlerden başlayarak, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceğini ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurdun yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girmesi ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesinin bekleniyor.

Hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer sıfırın altında 15, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara'da sıfırın altında 3, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde ise sıfır derece ve altında hava sıcaklıklarının görülmesi tahmin ediliyor.

Aşırı soğuk havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkede etkili olmasının bekleniyor.

Aşırı soğuk hava ile yurdun Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görüleceği tahmin edildiğinden aşırı soğuk hava ve kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haber Ara