Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Mersin'de öğrenciler tiyatro ile buluştu

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen 'Polis Amca ile Tiyatroya Gidiyoruz' projesi kapsamında öğrenciler, tiyatro ile buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 11:04:24

Mersin'de öğrenciler tiyatro ile buluştu
Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen "Polis Amca ile Tiyatroya Gidiyoruz" projesi kapsamında öğrenciler, tiyatro ile buluştu.

Kendi imkanları ile tiyatroya gidemeyen ve daha önce tiyatro izlememiş öğrencileri tiyatro ile buluşturmanın amaçlandığı "Polis Amca ile Tiyatroya Gidiyoruz" projesi kapsamında, öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen "Delik Burunlular Kabilesi" oyununu izledi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenen, Nilbanu Engindeniz tarafından yazılan ve Ümit Adıgüzel tarafından yönetilen Delik Burunlular Kabilesi isimli tiyatro, çocuklara sevginin önemini anlatırken şefkatin, dostluğun, cesaretin ve iyiliğin önemini de aşıladı. 9 yaş ve üzeri seyircisine perdelerini açan oyun, çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına ve anlamlandırmasına katkıda bulunurken, çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturacak sahneleri ile eğlenceli dakikalar yaşamasını sağladı.

Yaklaşık bin 300 öğrenci tarafından ilgi ile izlenen oyun öncesi Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere trafik kuralları anlatılırken, oyun sonrası "Trafik Kurallarını Öğreniyorum" adlı boyama kitabı dağıtıldı. İki gün süren proje sonunda yaklaşık 3 bin 200 öğrenciye ulaşıldı.

Haber Ara