Dolar

32,1605

Euro

35,1491

Altın

2.467,46

Bist

10.158,63

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk:

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 15:52:32

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk:
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, takımının hak ettiği yere geleceğine inandığını belirtti.

Buruk, kulübün resmi yayın organı Sivasspor dergisinde yer alan röportajında, Medicana Sivasspor'a geliş serüveni, takımın gidişatı ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Medicana Sivasspor'un zor durumda olduğunu görerek takımın başına geldiğini aktaran Okan Buruk, "Bunu düzeltmek için geldik. Hem takıma inandığım için hem de yönetime, taraftarlara, şehirdeki potansiyele inandığım için buradayım" ifadelerini kullandı.

Sivasspor ile anlaşma sürecenin çok hızlı geliştiğini belirten Buruk, "Açıkçası bu zamana kadar Sivasspor bana gelen ilk teklif değildi. Daha önce de gelen takımlar olmuştu. İstediğim gibi bir yerde çalışmayı düşünüyordum. Ben ve ekibim hazırdık, ligi yakından takip ediyorduk, özlemiştik de çünkü çalışmaya alıştık. Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyuz" değerlendirmesini yaptı.

- "Tekrar kazanan takım kimliğine kavuşması gerekiyor"

Sivasspor'un iyi takım oluğunu ancak bu zamana kadar bu potansiyeli sergileyemediğini vurgulayan Okan Buruk, şöyle devam etti:

"Sadece antrenman değil, bir yandan da psikolojik anlamda destek vermemiz gerekiyor. Burada oyunculara da moral vermek gerekiyor. Onların zor günleri unutup bir an önce tekrar kazanan takım kimliğine kavuşması gerekiyor. Bunlar da psikolojik çalışmayla olacak. Takımdan ve potansiyelinden çok ümitli olarak buraya geldim. İnşallah devre arasına kadar da toplayacağımız puanlar, ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle takım hak ettiği yere gelecek."

Okan Buruk, bazı mevkilerde alternatifleri olmadığını vurgulayarak, sakatlıklar, kadro dışı kalan oyuncular gibi nedenlerle transfer çalışmalarına başladıklarını anlattı. Saha içerisinde ve dışarısında da takımı bir arada tutmak gerektiğini ifade eden Buruk, şunları kaydetti:

"Çok kalabalık bir kadromuz yok, oyuncu sayımız çok yüksek değil. Bu ekip devre arasına kadar burayı sahiplenmek ve paylaşmak zorunda. Kişisel şeylerimizi bir kenara bırakıp takımın başarısı için hepimizin emek vermesi gerekiyor. Türkiye liginde savaşmanız, akıllı olmanız, saha içi ve saha dışı hep hazır olmanız, konsantre olmanız gerekiyor. Diğer türlü yıpranıyorsunuz, kötü sonuçlar alabiliyorsunuz. Ne kadar iyi takım olursanız olun, istediğiniz kadar iyi kadro kurun takım olamıyorsanız zaten bir şey olamıyor. Buradaki takım oluşumunu bu sene inşallah biraz daha artırmaya çalışacağız."

Forvet bölgesinde ciddi sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Buruk, "Hem bir stoper hem de forvet anlamında eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri tamamlayıp her mevkinin bir alternatifi olabilecek şekilde transfer yapacağız. Sahada 11 mevki varsa hepsinin iyi bir alternatifi olması gerekiyor. Rekabet önemli, rekabet olmadan bazen iyi işler çıkmıyor. Bu ortamı inşallah yakalayacağız" ifadelerine yer verdi.

Teknik direktör Buruk ayrıca, taraftarlardan takımlarını yalnız bırakmamalarını istedi.

Haber Ara